avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,sunt in concediu de risc maternal de 1 luna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,sunt in concediu de risc maternal de 1 luna de zile,am ...

Buna ziua,sunt in concediu de risc maternal de 1 luna de zile,am lucrat la o firma pe salariu minim pe economie!As vrea sa știu cum se calculează riscul maternal deoarece angajatorul nu mi a plătit decât 800 lei!Si nuci cei de la asigurări nici la Itm nu îmi spun nimic!Am cunoștințe care îmi spun ca sunt plătită prea puțin!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 19 Ianuarie 2023
Pe durata concediului de risc maternal se acorda o indemnizatie de risc maternal. Cuantumul indemnizatiei reprezinta 75% din baza de calcul : media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

Concediul de risc maternal este exceptat de la plata impozitului si de la contributia obligatorie de asigurari de sanitate si contributia asiguratorie pt munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul pe timpul concediului de risc? Mokutzy Mokutzy Buna ziua,eu am handicap gradul II și pensie de boală gradul III ce imi permite sa lucrez 4ore adica 20 de ore pe saptamana. Din data de 21august sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal Roxxy88 Roxxy88 Începând din luna ianuarie sunt in concediu de risc maternal.Salariul brut este de 2180lei.Cum se calculeaza concediul de risc maternal și ce suma de bani ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Cristinna28 Cristinna28 Puteti sa_mi spuneți cum se va calcula concediul de risc maternal? !Multumesc! (vezi toată discuția)