avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie ...

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie introdusa în salariul brut și sa ne oprească toate contribuțiile din aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 23 Ianuarie 2023
Corect nu știu dacă este, dar legal DA este.
Ce lege prevede ca este introdusa în salariu?

Cornel Vasile a scris:

Ce lege prevede ca este introdusa în salariu?

Cred că utilizatorul se referă la salariul ( venitul) brut iar nu la salariul de bază, de încadrare. Baza legală pentru reținerea contribuțiilor sociale o găsim în codul fiscal art 157 lit t) și 139 lit r).
Nu a specificat , venit ci salariul brut .
Indemnizația de hrană de 347 lei se acordă la bugetari în temeiul Legii 153/2017. Nu cred să existe vreo instituție publică- angajator care să introducă indemnizația de hrană în salariul brut- de încadrare. Salariile sunt stabilite prin lege, în limite precise. Dacă totuși există o astfel de instituție publică-angajator, atunci da, nu este legal.

Alte discuții în legătură

Buna. sunt angajata că asistent personal al mamei mele. pe lângă ... anto_riana anto_riana Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei mele. Pe lângă salar îmi este acordat un spor de toxicitate de 338 și indemnizația de hrana 347. care ... (vezi toată discuția)
Buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ales un nou presedinte la asociatia de proprietari,eu fac parte din comitetul executiv.a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica oug 114/2018? Tatu M Tatu M Buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica, mai exact intr-o biblioteca judeteana si va expun urmatoarea situatie: Conform art. 14 alin. (1) din Legea 153 / ... (vezi toată discuția)