avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei mele. Pe lângă ...

Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei mele. Pe lângă salar îmi este acordat un spor de toxicitate de 338 și indemnizația de hrana 347. care îmi sunt adăugate la salarul brut și impozitate cu toate impozitele; sănătate,CAS, deduceri, impozit venit. Vreau să știu dacă e legal sa se impoziteze aceste venituri cu toate impozitele de mai sus. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 26 Ianuarie 2021
indemnizatia de hrana acordata reprezinta un venit salarial care se impoziteaza prin cumulare cu veniturile salariale realizate in luna in care se acorda angajatului.
Pentru indemnizatia de hrana acordata angajatilor se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si contributia asiguratorie pentru munca.

Baza legala: Legea nr 227 / 2015 articolul 76 al. 1; art. 139 al. 1 lit. a); art. 157 al. 1 lit. a); art. 220ˆ4 alin. (1) lit. a)
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie ... Ana Anisia Ana Anisia Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie introdusa în salariul brut și sa ne oprească toate contribuțiile din aceasta? (vezi toată discuția)
Buna ziua! indemnizatia de hrana intra in categoria indemnizatiilor ... lacramiu75 lacramiu75 Buna ziua! indemnizatia de hrana intra in categoria indemnizatiilor cu destinatie speciala prevazute de art 729 alin 7 codul de procedura fiscala? Concret , ... (vezi toată discuția)
Buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ales un nou presedinte la asociatia de proprietari,eu fac parte din comitetul executiv.a fost ... (vezi toată discuția)