avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! indemnizatia de hrana intra in categoria ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! indemnizatia de hrana intra in categoria indemnizatiilor ...

Buna ziua! indemnizatia de hrana intra in categoria indemnizatiilor cu destinatie speciala prevazute de art 729 alin 7 codul de procedura fiscala?
Concret , trebuie aplicata poprirea in cazul unui titlu executoriu asupra veniturilor salariale, inclusiv asupra indemnizatiei de hrana?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 3 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
".....
Sumele încasate cu titlu de indemnizație de hrană intră în sfera noțiunii de drepturi salariale, conform art. 160 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare (Codul muncii).

Din punct de vedere fiscal, aceste sume de bani acordate lunar reprezintă venituri asimilate salariilor conform art. 76 alin. (1), alin. (2) lit. s) și alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, fiind supuse astfel impozitării și reținerii cotelor reprezentând contribuții de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate.
...."
extras din DECIZIA nr. 5 din 20 ianuarie 2020referitoare la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 139 alin. (1) lit. a), art. 142 lit. s) pct. 3, precum și ale art. 157 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare (ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE - COMPLETUL PENTRU DEZLEGAREA UNOR CHESTIUNI DE DREPT)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie ... Ana Anisia Ana Anisia Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie introdusa în salariul brut și sa ne oprească toate contribuțiile din aceasta? (vezi toată discuția)
Buna. sunt angajata că asistent personal al mamei mele. pe lângă ... anto_riana anto_riana Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei mele. Pe lângă salar îmi este acordat un spor de toxicitate de 338 și indemnizația de hrana 347. care ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie cas la concediul medical cu 1 iulie 2018 ContSters264538 ContSters264538 Care este formula de calcul a CAS-ului pentru concediul medical, incepand cu data de 1 iulie 2018, avand in vedere prevederile de mai jos. La calcul ... (vezi toată discuția)