Buna ziua.
Fratele meu a divortat in 19 oct.2022 si inca nu a primit hotararea de divort.Ar vrea sa o obtina mai repede ca sa isi faca si el ordine in viata,avand in vedere ca fosta a plecat de acasa de 2 ani .Cum ar putea obtine hotararea de divort.Ce ar trebui sa faca?
Multumesc
Ca regula generala in instantele romane, hotararile nu se redacteaza mai devreme de 3 -6 luni, uneori si mai tarziu.
Asta este: sistemul foarte incarcat de dosare, judecatori putini si supraincarcati, personal auxiliar insuficient etc.
Uneori si mai tarziu vin hotararile. Acum mult a fost, putin a mai ramas.
Ideea e ca si dupa ce primeste redactarea sentintei mai trebuie sa mai astepte 30 de zile spre a trece termenul legal de apel si a putea legaliza hotararea. Abia apoi isi va putea rezolva problemele la care faceti referire.
Motivarea sentintei
salsa
Am fost parte intr-un proces de uzucapiune care sa incheiat in 26 oct. 2011, urmand a se da sentinta. Sa amanat pronuntarea pe 2 noem. apoi pe 9 noem.cand sa ... (vezi toată discuția)
Recurs la divort
cris_deo
Buna seara. Pe data de 30-01-2009 am avut ultimul termen la divort in care eu am fost reclamant iar la sfarsitul sedintei judecatoarea a spus a se va da ... (vezi toată discuția)