avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate Certificat rezidenta fiscala din partea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate Certificat rezidenta fiscala din partea clientilor

Certificat de rezidenta fiscala din partea clientilor pentru SRL

Buna ziua,

Anul trecut am deschis un SRL in domeniul graphic design, activitatea principala desfasurandu-se prin platforma de freelancing Upwork, dar si prin proiecte pe termen lung cu cativa clienti din strainatate..
Recent am aflat de la firma de contabilitate cu care colaboram ca ar fi nevoie sa obtinem certificatul de rezidenta fiscala de la fiecare client.
Cine a lucrat prin platforme de freelancing stie ca pot fi proiecte lungi in care poti stabili un raport mai strans cu clientul si ii poti cere astfel de certificate, dar si proiecte care pot dura cateva ore intr-o zi, neavand niciun tip de siguranta ca respectivul client iti va trimit acest certificat de rezidenta fiscala.
Pe langa faptul ca multi dintre clienti nu sunt foarte incantati sa ofere astfel de detalii pentru o colaborare atat de scurta si pe un budget relativ redus.

As dori sa stiu, din punct de vedere legal, care pot fi consecintele lipsei unui astfel de certificat in cazul unui control?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma inregistrez ca pfa cod 7410 - design specializat? Constantinesis Constantinesis Buna ziua Sunt arhitect fara drept de semnatura si doresc sa colaborez pe site-uri de freelancing gen UPWORK sau chiar sa imi creez un website personal pentru ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cea mai buna optiune (pfa, societate comerciala etc.) pentru a presta servicii pe internet? AdrianApan AdrianApan In primul rand buna tuturor si ma scuzati daca nu am \"nimerit\" categoria buna. Trec direct la subiect .... Sunt putin confuz in ceea ce priveste optiunea ... (vezi toată discuția)