avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... decizia în urma contestării unui proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

decizia în urma contestării unui proces ...

Buna ziua. Am primit decizia în urma contestării unui proces verbal de contravenție, sancțiunea contravențională a fost înlocuită cu avertisment și exonerarea de la plata amenzii, însă eu deja platisem amenda la jumătatea ei. Cum îmi pot recupera banii plătiți? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:35, 25 Ianuarie 2023
Cu hotararea legalizata mergeti la taxe si impozite sau la institutia emitenta a pvb si faceti cerere de restituire.
Se poate completa și depune această cerere împreună cu documentele doveditoare și online?

Madalina Pascu a scris:

Cu hotararea legalizata mergeti la taxe si impozite sau la institutia emitenta a pvb si faceti cerere de restituire.

Trebuia ca in actiunea initial adresata instantei de judecata sa precizati ca ati achitat amanda si ca solicitati ca instanta de jduecata daca admite contestatia sa dispuna prin hotarare restituirea sumei
Buna ziua. Am precizat, am atașat și chitanța la dosar, am cerut restituirea sumei. Nu se înțelege din text? "Înlocuiește sancțiunea amenzii cu avertisment, cu consecința exonerării petentului de la plata acesteia"?

ynocentta a scris:

Trebuia ca in actiunea initial adresata instantei de judecata sa precizati ca ati achitat amanda si ca solicitati ca instanta de jduecata daca admite contestatia sa dispuna prin hotarare restituirea sumei

Buna ziua,
Ar trebui sa se poata, verificati website-ul institutiei. Cu toate acestea, va recomand sa depuneti documentele fizic pentru a primi numar de inregistrare.
Legalizarea o puteti obtine si prin posta.

Robert Hall a scris:

Se poate completa și depune această cerere împreună cu documentele doveditoare și online?

Madalina Pascu a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)
Contestatie. proces verbal. amenda contravetionala undita undita Hotărâre judecătorească amenda contravențională Buna ziua anul trecut în martie am primit un p.v. cu o amendă contravențională art4 lit a ... (vezi toată discuția)
Am contestat o amenda de parcare pe care am si achitat-o. instanta ... liviu.stavar@gmail.com liviu.stavar@gmail.com Am contestat o amenda de parcare pe care am si achitat-o. Instanta a admis inlocuirera amenzii cu avertisment dar nu a admis restituirea amenzii ca fiind ... (vezi toată discuția)