avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). Sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). Sunt cetatean roman ...

Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat).
Sunt cetatean roman care locuiesc(nominal) in Vaslui.
În 2020, am cumpărat 2 mașini de la o companie din Cehia.
A fost întocmit un contract de vânzare –cumparare a acestor amindoi vehicule. proprietarul firma(srl) care mi-a vândut mașina era indicat în pașaportul tethnic(ceha)= certificate de inmatruculare ale amindoi mașinii.
După ce am trecut de inspecția tehnică(rar) și traducerea documentelor, am înmatriculat ambele mașini în drpciv.
in 2023 dupa 2 ani Am decis să verific codurile VIN ale mașinilor in bazele de date Interpol pe sait politiei ceha și apoi am găsit ambele coduri VIN se afla pe lista căutate din 2021.
Mașinile nu sunt amplasate pe teritoriul României. Pot solicit instanței de judecată să mă recunoască ca cumpărător de bună credință al acestor mașini? Pot obliga drpciv să nu împiedice să instraina pe altei persoanei mașini?
Pot obliga poliția de frontieră să nu obstrucționeze folosirea trecerii frontierei? așa cum mi-a devenit cunoscut, srl care mi-a vândut mașinile aviau un contract vinzare -cimparare cu achiziționarea în etape a mașinilor cu dealer. Acum firma care mi-a vândut mașinele nu funcționează dar si nu declară faliment.Dar in 2020 toate actele pe fiecare masinei :CIV(ceha)amindoi contract de v/c ,civ(omologat) din rar era suficient pentru inregistrare in drpciv.
Ma puteti ajuta sa inaintez o cerere in instanta Vaslui? si scuze pentru ortografia proasta in romana...

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
oleg75com, utilizator

Alte discuții în legătură

Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto nou: stampila remtii si certificat fiscal necesare relu_ms relu_ms Buna ziua, Am cumparat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania (Braila). Am fost la Impozite si taxe locale Sector 6 si nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Escrocherie casa auto si r.a.r. tuddi tuddi Pe scurt, iata povestea mea: In februarie 2007 am achizitionat un Jeep Cherokee Sport – model 2006, de la Casa Auto. Ulterior, la cateva luni dupa ... (vezi toată discuția)