avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mașină furată din Italia în 2009, reținută de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mașină furată din Italia în 2009, reținută de Poliția de Frontieră din Republica Moldova în 2018. Care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar?

Buna ziua,
In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin toate verificarile, chiar si prin autentificarea RAR. Acum cateva saptamani, respectiv pe 23 august, am facut o excursie in Republica Moldova, iar la trecerea frontierei, respectiv la verificarea facuta de Politia de Frontiera a republicii Moldova, aceasta era marcata de catre Interpol ca fiind furata din Italia, cu numere romanesti, in 2009, in conditiile in care prima inmatriculare in Romania este in 2007. Cu aceasta ocazie masina a fost retinuta de politie in Moldova iar in momentul de fata se afla stationata in PTF Leuseni.
De atunci tot sun la ofiterul din Moldova ce se ocupa de caz, iar acestia la randul lor asteapta raspuns cu situatia masinii de la Interpol.
Intrebarea mea este, ar trebui sa imi gasesc avocat in Moldova pentru a afla exact care sunt procedurile (eu locuiesc in Sibiu), sau cum as putea lua legatura direct cu Interpol, acestia neraspunzand la modalitatile de contact de pe site-ul lor.
De asemenea, in caz ca nu mi se restituie, as vrea sa stiu care imi sunt sansele sa imi recuperez paguba de la fostul proprietar, avand in vedere ca am pastrat actele de la cumparare, momentan le am doar in copie, originalele fiind la Politia de Frontiera.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: loakvo , utilizator 12:55, 17 Septembrie 2018
Este posibil ca unul din proprietari sa fi depus plangere pentru furt in Italia. Ce documente detineti? Solicitati prin avocat documentele ce stau la baza retinerii autovehiculului, iar ulterior intocmiti o adresa catre Interpol. Intre timp puteti solicita si celor de la DRPCIV copii ale documentelor ce au stat la baza inmatricularii in Romania.
Detin in fotocopie (originalele le-am lasat la PTF Leuseni, la dosarul intocmit de ofiterul de caz), certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a masinii, actul de vanzare cumparare, certificatul de radiere, autentificarea RAR, carte de identitate fost proprietar, actul prin care s-a luat decizia retinerii si instiintarea de la Interpol. Inca nu am aflat motivul alertei Interpol, tot sunt amanat de catre ofiterul de caz.
Avocatul poate sa fie roman sau trebuie din Republica Moldova?
Am trimis personal petitie la interpol dar pana acum nu am primit raspuns si este posibil sa nu primesc vreodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). sunt cetatean roman ... oleg75com oleg75com Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). Sunt cetatean roman care locuiesc(nominal) in Vaslui. În 2020, am cumpărat 2 mașini de la o companie din ... (vezi toată discuția)
Ma numesc vadim am gasit un renault clio pe site-ul ... Vadim1 Vadim1 Ma numesc Vadim am gasit un Renault clio pe site-ul Olx.ro un autoturism Renault clio 2019 cu seria VF1………………….din anul 2019 cu numere de Franta ... (vezi toată discuția)