avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu următoarea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu următoarea situație: ...

Bună ziua!

Vă rog să mă ajutați cu următoarea situație:
Facturarea energiei pentru mai multe blocuri care fac parte dintr-un ansamblu rezidențial.

Pentru că încă se emite o singură factură pe numele dezvoltatorului imobiliar, furnizorul de energie electrică refuză să aplice plafonarea la fiecare imobil, deși ne-a încadrat în categoria consumatorilor casnici, însă nu ne recunoaște drept ansamblu rezidențial. Astfel plafonarease aplică la factura unică, restul de la 255 kWh + se facturează cu 1,3 lei lei/kWh, și nici nu-mi permite să mut contractul pe societate, pentru a plăti 1 leu/kWh.

Vă rog să-mi spuneți, în măsura în care cunoașteți, ce soluții aș avea.
(Menționez că am apelat la ANRE și ANPC - fără prea mare succes)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:36, 25 Ianuarie 2023
presupun ca acest lucru se intampla din cauza lipsei apartamentarii. aveti intabularea facuta individual? momentan facturarea pare a fi facuta pe organizare de santier
Exista contori individuali, insa conectate la contorul general (de santier). Blocurile sunt in curs de intabulare individuala.
dupa ce vei primi extrasul dvs de carte funciara, veti putea face contract personal. momentan furnizorul nu are baza legala.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
adriandimitriu, utilizator
Desfasurati presiuni pentru intabulare individuala imobile si ulterior separati-va de alimentarea de santier incheind contracte furnizare energie pe fiecare imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru că fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru ... was57 was57 Bună ziua! Pentru că fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru cumpărarea unui apartament prin credit ipotecar, am cumpărat eu apartamentul prin credit ... (vezi toată discuția)
Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)