avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca mi-am luat concediu in avans si apoi mi-am dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca mi-am luat concediu in avans si apoi mi-am dat demisia, cat trebuie sa mai stau la firma?

Buna ziua!

Mi-am luat luna aceasta (ianuarie 2023) 4 zile de concediu, iar intre timp mi-am dat demisia.
Legea asigura angajatului 20 de zile de concediu pe an (atat da si firma la care lucrez), ceea ce inseamna 1,66 zile/luna.
Asta inseamna 1,66 zile pana in ianuarie, 3,32 zile pana in februarie, 4,98 zile pana in martie.
Conform legii, preavizul este de 20 de zile lucratoare. Deci, eu daca mi-am dat demisia pe la mijlocul lui ianuarie, 20 de zile de lucratoare ar fi undeva prin mijlocul lui februarie.
Dar in februarie teoretic am doar 3,32 de zile de concediu. Eu deja mi-am 4. Deci sunt oarecum pe minus cu 0,68 zile de concediu.

Nu reusesc sa gasesc raspuns la urmatoarele intrebari:
Cum se rotunjesc zilele de concediu?
Ce se intampla cu ziua (sau mai bine zis cele 0,68 de zile) de concediu care o am pe minus? Mi se taie din salariu o zi de munca?
Pana cand ar trebui sa mai stau ca sa fiu pe 0, chiar daca inseamna sa stau mai mult decat cele 20 de zile de preaviz? Din calculele mele (nu stiu daca sunt corecte, nu gasesc nicaieri pe internet cazul asta) a reiesit ca ar trebui sa mai stau pana pe 10-13 martie ca sa am aproximativ 3,98 zile de concediu.

Ma poate lamuri cineva?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
user_db, utilizator
Cel mai recent răspuns: user_db , utilizator 17:50, 29 Ianuarie 2023
In general, ce este peste 0.5 se rotunjesc in plus ... care este data cand ati depus demisia ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Teoretic pe 20 ianuarie, dar inca nu am semnat foile.
Nu vorbim pe teorie, ci pe practica ... cu ce data a fost inregistrata demisia dvs la angajator? Nu are relevanta ce si cand semnati , cand ati depus cererea de demisie asta este important.
Nu am depus-o încă. Doar am anunțat angajatorul in mod informal.
Dar nu prea înțeleg de ce contează asta.
Întrebarea mea nu este câte zile trebuie stau in preaviz de la data x. Pot sa calculez și eu cât înseamnă data x + 20 de zile lucrătoare.
Întrebarea mea era legată zilele de concediu in avans.
Contează data de încetare a c.i.m... pentru zilele state în plus în CO vi se va solicita restituirea indemnizației pentru CO.

Alte discuții în legătură

Compensare in bani a concediului neefectuat Roger25 Roger25 Buna seara, Ca angajat in firma actuala, avem dreptul fiecare la 24 zile CO / an. Pe anul ce a trecut, mi-am efectuat integral tot concediul. Luna aceasta, ... (vezi toată discuția)
Recompensare in bani zile co claudia. claudia. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii. Am un angajat caruia i se cuvin 28 zile CO pentru 1 an. In perioada 15dec.08 - 09 ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna CatalinSB CatalinSB Cate zile de concediu de odihnă am dreptul de la inceputul anului si pana pe data de 20.aprilie.16. (anul in curs) Cei de la HR au calculat 6 însa conform ... (vezi toată discuția)