avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta Guvernului nr. 2/2001

buna ziua,
citez,
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

in cazul trimiterii prin posta cind se termina acest termen? la data depunerii de catre politia a acestuia la posta sau la data cind semnez de primire la posta. de cind decurge termenul de plata in 48 de ore al amenzii?


in dex a comunica = a anunta, a informa, a instiinta, a vesti, a semnaliza,.

multunesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: a001122 , utilizator 20:36, 28 Iunie 2010
asa s-a terminat.

Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul ....., împotriva procesului verbal de contravenţie, seria CC, nr........., întocmit de intimatul INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ,.... B.R.M. ..... Înlocuieşte sancţiunea amenzii în cuantum de 120 lei aplicată prin procesul-verbal seria CC nr................., cu sancţiunea ,,avertisment”. Anulează cele 2 puncte penalizare. Menţine în rest dispoziţiile din procesul-verbal contestat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, ..........
~ Conținut șters la cerere ~
buna,
procesul s-a incheiat.
prin urmare amenda nu mai trebuie platita.
dar, primaria vrea un document din care sa rezulte ca aceasta are o hotarire definitiva. din ultimul act pe care l-am primit acasa reiese ca amenda se anuleaza. acesta l-am prezentat la primarie si acestia zic ca nu e deajuns din cauza ca nu scrie definitiv si irevocabil.
intrebare.
ce se poate face in acest caz daca amenda este date in jud sata mare, anulata de jud satu mare iar eu am domiciliul in constanta.
trebuie sa fac un drum la satu mare pt ca acesttia sa scrie pe document ca este irevocabila?
cum ar trebui sa procedaz eu?
cum ar trebui sa se inchida respectiva bucla?
multumesc anticipat
cu stima
Trebuie sa treaca termenul in care ar putea fi atacata cu recurs ptr a ramane definitiva si irevocabila .
Adresati o cerere judecatoriei ptr legalizarea hotararii , achitati taxele aferente de timbru judiciar , si depuneti anexat copia plicului cu data postei de primire .
Cel mai repede ar fi sa va adresati personal judecatoriei .
Se poate adresa si prin posta cererea .
diana ramona a scris:

Trebuie sa treaca termenul in care ar putea fi atacata cu recurs ptr a ramane definitiva si irevocabila .
Adresati o cerere judecatoriei ptr legalizarea hotararii , achitati taxele aferente de timbru judiciar , si depuneti anexat copia plicului cu data postei de primire .
Cel mai repede ar fi sa va adresati personal judecatoriei .
Se poate adresa si prin posta cererea .


cred ca distanta e totusi prea mare.
termenul e trecut de ff multa vreme.
daca totusi politia anunta un pv in momentul intocmirii lui, care in final e anulat de instanta nu tot acestia trebuie sa anunte anularea lui?
stima.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
a001122, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera - camera fixa betmeniul betmeniul Printr-o recomandata de la posta am fost instiintat ca am depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari si ca trebuie sa spun cine a fost soferul. ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)