avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului 60 de zile...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului 60 de zile...

Buna ziua! mi s-a suspendat pe perioada de 60 de zile permisul pt. neacordare de prioritate pietoni pe sensul de mers, Mi s-a spus ca pot depune cerere pt. reducere la 40 de zile. Daca astept cele 60 de zile mai trebuie sa dau testul ? Si in ce consta acest test ? Si dupa ce am revazut codul rutier am inteles ca la neacordare de prioritate pietonilor, fara accidente , se acorda o suspendare de 30 zile. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
Adi Ordean, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:16, 31 Ianuarie 2023
Testul consta din 15 intrebari si trebuie sa raspundeti macar la 13 ca sa fie trecut. Din auzile e mai usor ca cel initial, dat la luarea permisului.
[ link extern ] /

Testul se da in primele 20 de zile de suspendare permis(dupa ce expira dovada), de cite ori puteti sa-l dati. In acelasi interval de timp trebuie depusa si cererea pentru reducere, daca testul e trecut. Toate detaliile privind zilele, intervalul orar cind se da testarea si modul de programare le aflati de la politia rutiera judeteana unde vreti sa sustineti testul.
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Articolul 106^2
(1) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, potrivit art. 106 sau 106^1, la orice serviciu al poliției rutiere.
(la 31-01-2022, Alineatul (1) din Articolul 106^2 , Capitolul VII a fost modificat de Punctul 33, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
(2) Verificarea cunoașterii regulilor de circulație se poate efectua, la cerere, în una dintre limbile în care se poate susține, în România, examinarea la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.
[ link extern ]

Daca nu doriti test, mergeti dupa ce expira cele 60 de zile de suspendare.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am permisul suspendat pe 60 de zile(neacordarea ... Dumitrita.9 Dumitrita.9 Bună ziua, dacă am permisul suspendat pe 60 de zile(neacordarea de prioritate unei mașini de politie) am dreptul sa dau redobândirea? Menționez că am ... (vezi toată discuția)