avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire CCC și stimulent inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire CCC și stimulent inserție

Buna ziua! Am terminat concediul de creștere a copilului pe data de 25 Ianuarie 2023 când copilul a împlinit 2 ani și angajatorul refuza sa îmi acorde adeverința pentru a primi stimulentul de inserție pana cand împlinește copilul 3 ani pe motiv ca era obligația mea sa anunț întoarcerea la munca cu 30 de zile înainte ; mi- a dat preaviz . A spus ca s- a eliminat obligativitatea de a nu ma concedia timp de 6 luni de la terminarea CCC și reîntoarcerea la munca . Este legal ? Mulțumesc !
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
sylvi1006, utilizator
Cel mai recent răspuns: sylvi1006 , utilizator 16:37, 31 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am terminat CCC și nu am anunțat înainte cu 30 de zile întoarcerea la munca . Angajatorul susține ca am pierdut dreptul la stimulent și nu mai este obligat sa nu ma concedieze conform OUG 26|2021 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Înlocuire beneficiar ccc și activitate pfa JDobre JDobre Cum poate benefici celălalt părinte de CCC dacă părintele care s-a bucurat inițial de beneficiu se întoarce în activitate prin PFA? Salutare! Am ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent de insertie Gabriela Badea Gabriela Badea Buna ziua, Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi ... (vezi toată discuția)