avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate prescrie o datorie de 600 de mil taxe si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate prescrie o datorie de 600 de mil taxe si impozite din 2009 pana in prezent.

Buna ziua, parintii mei au o datorie de 600 de mil vechi , taxe si impozite din 2009 pana in 2023 inclusiv. Mentionez ca pana acum nu au achitat nimic, pentru ca au avut imobilul sub litigiu. Ei sunt amandoi pensionari pe caz de boala , avand si pensie de handicap. Mamei mele i-a venit acum doua zile poprire pe contul in care primeste pensia. Exista vreo posibilitate sa se prescrie datoria ? Chiar daca ar ramane pe ultimii 5 ani , macar sa se stearga din 2009 pana in 2018.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
maxinfinit, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:45, 2 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Este posibil sa se fi prescris.
Sunt șanse dar depinde de mai multe lucruri.

Ar trebui apelat la avocat sau așteptați sa apelati la avocat când se va face executarea silita.

Scris din București 2023
Multumesc frumos, am citit, din pacate este un raspuns nu foarte clar. Cei de la primarii au un program automat prin care trimit notificari, somatii, motiv pentru care inteleg ca nu se pot prescrie niciodata datoriile. Ma gandeam ca a avut cineva o situatie similara si a rezolvat..

dersu uzala a scris:

Aruncati o privire aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

nu s-a achitat niciun leu pana in ziua de azi... singura problema este ca ei trimit automat notificari, din sistem, care inteleg ca suspenda executarea silita... Indiferent daca tu ai primit acele acte, publica totul pe site-ul lor, asta insemnand ca au afisat datoria..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este posibil sa se fi prescris.
Sunt șanse dar depinde de mai multe lucruri.

Ar trebui apelat la avocat sau așteptați sa apelati la avocat când se va face executarea silita.

Scris din București 2023

Daca debitul este inregistrat la autoritatea fiscala automat debitele se inregistreaza anual in impunere,respectiv creditorul stat desfasoara acte si actiuni cu scopul recuperarii debitului in evidenta
Este necesar sa contactati biroul de debite in urmarire din cadrul autoritatii fiscale sa verificati responsabil documentele

Alte discuții în legătură

Buna ziua, caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. ... StoicaIonut StoicaIonut Buna ziua, Caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. Am o datorie la CEC din 2019, executarea silita s-a facut prin 2020. De atunci s-a tot ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)