Buna ziua!
În urma actiuniilor sucesive in instanta (inclusiv apel), in contradictoriu cu Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, am reusit anularea unui Proces – verbal de contravenție (PVCC), implicit anularea amenzii aplicate + obligarea pârâteu la plata a 20 lei cheltuieli de judecata. Intrucat institutiile statului sunt solidare in raport cu drepturile cetateanului obișnuit, desigur ca eu am fost nevoit sa platesc amenda aplicata eronat, chiar daca pe rol ne aflam in litigiu, altfel Administratia Financiara cu incaseaza celelalte dări anuale. In consecinta, azi ma aflu in situatia in care amenda aplicata si retinuta eronat de entitatile statului român, trebuie sa imi fie returnate, in acord cu decizia definitiva a instantei. Deși suma nu este foarte mare, din orgoliu si pentru tot disconfortul generat, CHIAR doresc sa imi recuperez aceste fonduri financiare. Precizez că decizia definitiva a instatei este data de cca 4-5 luni, dar constat ca aceleasi entitati ale statului nu catadicsec sa imi restituie suma retinuta. Poate cineva sa ma consilieze in legatura cu ce demersuri ar mai fi de facut? Multumesc
Depuneti o cerere de restituire in baza art. 168 din codul de procedura fiscala, insotita de o copie legalizata a hotaririi definitive la Administratia financiara de la primarie.