avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,o persoana cu handicap gr.2 accentuat de ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,o persoana cu handicap gr.2 accentuat de ani de zile ...

Buna ziua,o persoana cu handicap gr.2 accentuat de ani de zile e bolnav acuma de cancer .Ce se poate face? Se schimbă gr.handicap? Însoțitor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:39, 2 Februarie 2023
În funcție de stadiul bolii, și cum afectează noua boală organismul, se poate schimba gradul de handicap la grav fără însoțitor, sau grav cu însoțitor.

Trebuie depusă la DGASPC cerere de revizuire grad de handicap.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
Dapix, utilizator
Numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap detine autoritatea si competenta sa verifice documentele medicale,eventual sa solicite investigatii suplimentare cu scopul actualizarii situatiei medicale ,incadrarea in grad de handicap cu eliberarea documentelor aferente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum,, un lucru e cert, schimarea gradului de handicap nu se face automat, ci trebuie să o ceară de la ZERO exact ca atunci când a umblat pe drumuri pentru a obține gradul accentuat.

Și acum la revizuire trebuie să aduca documente medicale noi la dosar, să facă anchetă socială la Primărie, și apoi să depună dosarul cu șină si documente medicale la DGASPC.

Va dura câteva luni până va primi certificatul de handicap revizuit cu o nouă încadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea, persoana încadrată în grad de handicap ... MihaelaIoanaMan MihaelaIoanaMan Bună ziua! Mama mea, persoana încadrată în grad de handicap accentuat, permanent, nerevizuibil, din 2007,a depus documentație pentru încadrare în grad ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt încadrată în grad de handicap accentuat permanent ... Larisairina Larisairina Bună ziua.Sunt încadrată în grad de handicap accentuat permanent din 2008,am lucrat 17 ani și am depus dosarul pentru pensie pe caz de boala,doresc sa ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea gradului de handicap fara studiul documentelor grisa56 grisa56 buna ziua, In urma evaluarii la comisia de expertiza medicala, in anul 2010 s-a hotarat sa-mi dea certificat de handicap gradul accentuat permanent. In ... (vezi toată discuția)