avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Detin o firma care nu are activitate.INTREBAREA MEA ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Detin o firma care nu are activitate.INTREBAREA MEA ESTE DACA ...

Detin o firma care nu are activitate.INTREBAREA MEA ESTE DACA SUNT OBLIGAT SA MAI TIN CONTUL BANCAR DESCHIS DACA FIRMA NU ESTE ACTIVA (PLATESC 30 LEI COMISION LUNAR AIUREA...)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:14, 1 Februarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Firma nu are activitate urmare deciziei/hotararii conducerii sale sau detine activitate suspendata de catre autoritati?
Se face destul de des confuzie între trei noțiuni:
1-Societate inactiva la Registrul Comerțului care se face conform Legii 31/1990 a societăților comerciale de catre Registrul Comerțului și se solicita expres de către asociați / împuterniciți.
2-Declararea unui contribuabil ca fiind inactiv din punct de vedere fiscal și înscrierea în Registrul Contribuabililor Inactivi, care se face de catre ANAF.
3-Suspendarea codului de TVA al unui contribuabil, care înseamna ca respectivul nu mai poate desfașura operațiuni din sfera TVA și se face de catre ANAF din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma declarata inactiva de anaf trebuie mentionata la registrul comertului? byly74 byly74 Daca o firma este declarata inactiva prin ordin al presedintelui ANAF,exista vreo reglementare prin care aceasta stare de inactivitate trebuie inregistrata si ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate Costy S Costy S Buna ziua, Am suspendat activitatea unui SRL si vroiam sa stiu daca trebuie sa notific ANAF si ce obligatii am dupa suspendare. Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicu 2009 nicu 2009 Cine stie precis,se plateste forfetar daca nu ai activitate dar nu ai suspendat firma ? (vezi toată discuția)