avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu sora

Partaj cu sora.
Buna ziua! Am probleme cu sora mea care nu a facut nimic pentru parintii nostri.
Eu su sora mea locuim in strainatate dar de banii de medicamente, facturi, impozite, lemne, amenajari, bani trimisi, etc. m-am ocupat doar eu + vizite. Sora mea nici nu a vrut sa auda de casa sau de parinti pana acum.
In decursul a 2 ani au decedat ambii parinti si sora mea vrea jumatate din casa.
Ce pot face?

Multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate faptul ca nu s a ocupat de părinți nu I micșorează cota parte care este egala cu a dvs.Puteti solicita costul cheltuielilor de inmormantare ,pomeni,impozit casa ,întreținere dacă au fost achitate de dvs .
Dar nu se poate considera ca a renuntat la mostenire si nici nu a acceptat-o tacit daca in 2 ani de la decesul parintilor nu a facut nimic pentru intretinerea sau acceptarea ei?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa moartea mamei (in 2020), am incercat impreuna cu tatal nostru (dec.2022) sa vb cu sora mea pt succesiune si nu am ajuns la nici o intelegere. Spune ca vrea sa primeasca ce ii da legea, fara sa faca nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de situație întrebarea dvs este pertinenta și ar putea fi o soluție.Pe de alta parte se poate face dovada cu martori a acceptării tacite, am preluat un bun din masa a succesorala etcetc.
Da se poate dovedi cu martori. Majoritatea vecinilor aproape ca nu o mai recunosc.
Am martori, ca dor eu am avut grija de casa si parinti + bani investiti in casa.

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala in termen Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu BUna ziua.Vreau sa va intreb daca in cazul in care prima categorie de mostenitori in ordinea venirii la succesiune nu si-a manifestat dreptul de optiune ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)