Partaj cu sora.
Buna ziua! Am probleme cu sora mea care nu a facut nimic pentru parintii nostri.
Eu su sora mea locuim in strainatate dar de banii de medicamente, facturi, impozite, lemne, amenajari, bani trimisi, etc. m-am ocupat doar eu + vizite. Sora mea nici nu a vrut sa auda de casa sau de parinti pana acum.
In decursul a 2 ani au decedat ambii parinti si sora mea vrea jumatate din casa.
Ce pot face?
Mergeți și povestiți situația exacta unui av evaluați șanse, costuri etc.Si sora poate dovedi cu martori de buna sau rea credință ca a acceptat tacit a luat un covor și 2 scaune din bunurile defunctei etc.
Sunt mai multe solutii juridice in functie de ce doriti d-vstra. Fie pierderea calitatii de succesibil prin neacceptare, fie constituirea unei creante pe activul succesoral. Important este sa discutati personal cu un avocat pentru a evolua cele doua posibilitati.
Termenul de optiune succesorala este de 1 an, curge de la deces.
In acest termen, sora dumneavoastra trebuia sa faca anumite acte , prin care lasa sa se intrevada vointa de a succede.
(spre exemplu , a posedat bunurile din masa succesorala, le-a instrainat catre terte, a platit impozitele si taxele aferente).
Altminteri, se poate aprecia ca sora dumneavoastra nu a acceptat succesiunea, in termenul de optiune succesorala, fiind straina de succesiune, prin neacceptare.
Asadar, se poate aprecia ca sora dumneavoastra nu a avut niciodata calitatea de succesor.
Aspectele sus anuntate trebuie analizate de un avocat.
Dezbatere mostenire
vovy
Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa.
Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces).
Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)