Bună ziua, eu lucrez 2 zile și 2 zile sunt libera, câte 13 ore pe zi,deci prind câte 2 sâmbete și 2 duminici pe luna la serviciu. Ar trebui să mi se dea vreun spor pt aceste ore lucrate în plus?ca eu nu primesc.Multumesc
1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Salarizare
Monea Raluca
Sa imi dea si mie cineva o explicatie la cazul meu si la altii 200 de angajati. Luna septemprie 21 de zile lucratoare legal + 2 sambete si 2 duminici, 2 libere ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare
cosmin ion
Buna seara lucrez la o brutarie de 9 ani si cum de regula se lucreaza sambetele nu am primit nici o data o zi libera si nici un leu an plus la salar.cum as ... (vezi toată discuția)