avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exceptie de la supraimpozitarea contractelor part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exceptie de la supraimpozitarea contractelor part time

Detin un SRL si imi platesc singura taxele la pensie si sanatate, desi eu nu am nicio activitate pe firma. Din cauza actualei legislatii care prevede supraimpozitarea contractelor part time, pana de curand trebuia sa achit ca si cum lucram full time desi eu nu am nicio activitate pe firma. De curand m-am angajat in alta parte. Contractul este determinat, pe 10 zile si se prelungeste prin act aditional la fiecare 10 zile, timpul de lucru este de 8 ore pe zi/40 h pe saptamana, desi eu efectiv lucrez doar 3 zile pe saptamana. Nu stiu de ce au facut acest tip de contract. Salariul este cel minim pe economie pentru 8 ore. Intrebarea mea e daca eu pot cumula aceste 2 contracte cf legii si sa ma trec pe firma mea la doar o ora cu salariul aferent unei ore (minim) ca sa nu mai platesc taxe pt 8 ore lunar. Faptul ca noul contract este pe perioada determinata reprezinta un impediment?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 4 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie la c.i.m. pe durata determinata ..prelungirea poate dura pana la 36 de luni .

In speta, puteti incheia un c.i.m. part-time cu societatea dvs, dar aveti grija ca programul de munca sa nu se suprapunba cu cel de la c.i.m. cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare part-time ContSters189556 ContSters189556 Buna, lucrez intr-o multinationala la un program de 6 h/zi. In aceasta companie persoanele care lucreaza in zilele de sambata primesc 2 zile libere in timpul ... (vezi toată discuția)