avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... IMPORTANT !!! BUNA SEARA. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

IMPORTANT !!! BUNA SEARA. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE ...

BUNA SEARA.
VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE LEGATA DE LEGEA SALARIZARII 153 SPITALE.

IN MAI 2022 SPITALUL REORGANIZEAZA STRUCTURA SI DISPARE FUNCTIA DE SEF SERVICIU. OFERA FOSTULUI SEF OPTIUNEA DE A ALEGE FUNCTIA DE REFERENT I SI FACE REINCADRAREA FOSTULUI SEF IN ALT SERVICIU DIN CADRUL ACELUIAS SPITAL.

CARE ESTE SALARIUL DE BAZA DE REINCADRARE CORECT CONFORM LEGII 153 PENTRU REFERENT I ?

INTRUCAT NU MI-AU DAT FLUTURASUL SI CAND L-AM CERUT DIN MAI 2022 PANA ACUM IMI SPUN CA S-A FACUT O EROARE SI TREBUIE SA DAU INAPOI 115 LEI. INTRUCAT CALCULATORUL SI APLICATIA INFORMATICA FIIND ACEEASI MARCA DE SALARIAT A CALCULAT DIFERENTA DE SALARIU DIN DEC 2018 CU CEL DE ACUM . SI CA NU ESTE CORECT CA TREBUIE SA AM ACELASI SALARIU CA ORICARE REFERENT. EXPLICAND CELOR DE LA RUNOS CA EU AM FOST SEF PANA IN MAI 2022 AVEAM ALT SALARIU IAR ACUM FIIND REFENT ESTE NORMAL CA SA AM O DIFERENTA FATA CE CEILALTI REFERENTI CARE NU AU AVUT MODIFICARI IN INCADRARI SI EI NU AU AVUT UN ALT SALARIU.

INTREBAREA ESTE : DACA O PERSOANA IN CADRUL ACELUIASI SPITAL TRECE DE LA O FUNCTIE DE CONDUCERE LA UNA DE EXECUTIE CA URMARE A REORGANIZARII STATULUI DE FUNCTII .
SALARIUL DE BAZA SI CEL LA CARE SE APLICA CALCULUL SPORULUI DIFERA DE CEILALTI REFERENTI CARE NU AU AVUT ALT SALARIU CA IN CAZUL MEU?

POATE FI CONSIDERAT UN TRANSFER INTERN MUTAREA MEA DINTR-UN SERVICIU IN ALTUL?


DESI AM SOLICITAT SA-MI INMANEZE UN DOCUMENT IN CARE SA-MI EXPLICE DE CE IMI DIMINUEAZA SALARIU SEFA RUNOS REFUZA MA TRIMITE LA CASERIE SA DAU BANII INTRUCAT EA A RECALCULAT SI FACANDU-MI INDIVIDUAL STAT DE PLATA. DESI I-AM SOLICITAT SA RETINA DIRECT DIN CONT SI SA MENTIONEZE IN FLUTURAS ACEASTA RETINERE. EA REFUZA . CONSIDERAND CA ESTE ILEGAL. INTRUCAT CONSIDER CA PROGRAMUL CALCULEAZA CORECT GASIND DIFERENTA INTRE SALARIUL DIN DECEMBRIE 2018 UNDE ERAM SEF SERVICIU SI CEL DE ACUM DE REFERENT I.

ESTE CORECT SA-MI RETINA BANII FARA A MA INFORMA IN SCRIS?

CARE ESTE FORMA SI BAZA LEGALA DE A ATACA ACES ABUZ AL SEFEI RUNOS?
CARE FACE CE VREA MEREU CU SALARIILE SI CU STATUL DE FUNCTII AVAND RECLAMATII SI LA DNA A FOST GASITA VINOVATA SI TOTUSI LUCREAZA IN CONTINUARE.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS INTRUCAT AM RATE SI BUGETUL MEU CONTEAZA TINAND CONT CA AU FACUT MANEVRA SI CU REORGANIZAREA IAR ACUM CU TOTALUL DE LA VENITUL BRUT AL FLUTURASULUI.

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI CONCRETE SI INTELEGERE
Cel mai recent răspuns: flori2 , utilizator 16:17, 5 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu mai scrieti cu majuscule este greu de citit si este o incalcare a Regulamentului de postare.

2. Salariul de incadrare poate fi diferit doar din cauza gradatiei de vechime si nu a functiilor detinute anterior.

3. Nu este transfer , ci modiuficare loc de munca mutarea dvs .

4. retinerile din salariu se poat face :
- in baza unei hotararui judecatoresti
- cu acordul dvs

5. Potrivit Legii nr.153/2017 , puteti contesta decizia de stabilire a salariului in termen de 20 de zile d la data comunicarii deciziei de stabilire la ordonatorul de credite.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru înțelegere și raspuns.
Important!!!
Buna seara, Revin si intreb intrucat nu am primit raspuns, daca este mutare a locului de munca se tine cont de legea 153 care prevede cresterea salariala 25 din diferenta de salariu din decembrie unde aveam salariu de sef si nu de referent? Intrucat aplicatia asa a calculat iar cei de la runos spun ca nu este corect dar sunt animozitati.Cum este corect legal cresterea salariala conform legii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o problema cu angajatorul in ceea ce priveste salariul. ... adi.h adi.h Buna ziua, Am o problema cu angajatorul in ceea ce priveste salariul. Sunt medic rezident angajata la un spital de stat si lucrez cu pacienti covid. ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu de incadrare 2019 eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Salariat cu studii medii, functionar public, salariu de incadrare 2054 lei la 31.12.2018. Intreabari: 1. Care este ... (vezi toată discuția)
Aplicare sporuri conditii deosebite Simona Sturzu Simona Sturzu Avand la baza considerentele legale, unanim aplicabile ale legii salarizarii, in numele colectivului pe care il coordonez, solicit precizari in vederea ... (vezi toată discuția)