avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara! Termenul de 25 de zile pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara! Termenul de 25 de zile pentru întâmpinare, se ...

Bună seara! Termenul de 25 de zile pentru întâmpinare, se socotește de la dată comunicării (prin poștă), sau de la data la care a fost înregistrată chemarea în judecată? Și faptul că am la cunoștință despre acțiune, prin acces la dosar (electronic), deși nu am fost încă citat, are o oarecare relevanță în sensul acelui termen pt depunerea întâmpinării?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:59, 7 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se socoteste de la data incheierii procesului verbal de catre postas sau de catre cel insarcinat cu comunicarea actelor de procedura (in practica, de obicei data corespunde cu data stampilei postei daca exista pe plic).
Mulțumesc pt răspuns!
Așa știam și eu. Doar că acțiunea de chem. în jud. este depusă de pe 13 ian. și încă nu am fost citat. Eu având acces electronic deja pt alte dosare, am dat și de această surpriză de pe 13, la care vreau să fac întâmpinare. Iar pt că cele 25 de zile de la momentul depunerii se cam scurg mâine și eu totuși știu despre existența dosarului (prin int. electronic doar) fără citație, am zis să nu am parte de o altă surpriză.

trandafir2 a scris:

Se socoteste de la data incheierii procesului verbal de catre postas sau de catre cel insarcinat cu comunicarea actelor de procedura (in practica, de obicei data corespunde cu data stampilei postei daca exista pe plic).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluție, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligația de a depune întâmpinare, sub sancțiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condițiile art. 165.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Care sunt etapele procedurale ale unui partaj? ContSters284802 ContSters284802 Buna seara. As dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva de etapele procedurale ale unui partaj, adica in momentul depunerii cererii de chemare ... (vezi toată discuția)
Rãspuns la întâmpinarea anaf malina2000 malina2000 Buna ziua Am depus un dosar de recuperare taxa auto . Am primit in schimb o intampinare de la finante in care se solicita \\\\"respingerea actiunii ca fiind ... (vezi toată discuția)