avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinul meu m-a lovit masina intentional cu o piatra.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinul meu m-a lovit masina intentional cu o piatra.

Buna ziua
Vecinul meu , m-a lovit masina intentional cu o piatra, rupandul. Faptul care a reconoscut si iel in fata politiei, si s-a deschis un dosar penal pentru distrugere voluntara acuma 1 an.
Astazi m-a sunat o verisoara lui si m-a spus ca a obtinut un certificat de handicap mintal si atunci nu pot sa cer despagubirea. Este adevarat?
Precizez ca domnul are un serviciu si un salariu, nu detine proprietati imobiliare, si nici nu are un tutor legar (macar asa cred).
Multumesc mult de sfaturi
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:04, 7 Februarie 2023
m-a lovit masina intentional cu o piatra, rupandul.

Daca se poate sa precizati concret in ur,ma lovirii masinii ce anume a rupt??
Atat timp cat speta se afla pe rolul instantei de judecata aceasta detine autoritatea si competenta sa analizeze plangerea sa coroboreze probele cu declaratiile partilor si in final sa dispuna solutie temeinica si legala
Chiar daca partea adversa face dovada ca a obtinut certificat de handicap mintal acesta este eliberat ulterior savarsirii faptei aflate pe rolul insytantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie, ordin de restrictie valibtk91 valibtk91 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. am 25 de ani si sunt somer. Locuiesc cu mama si tatal meu.pe 29.03.2016 mama a fost lovita de tata ... (vezi toată discuția)
Mi-au fost furate bunuri din locuință de către o persoană cu dizabilitate mintală. va răspunde pentru faptă? michil michil Buna ziua si sper sa ma puteti ajuta. In urma cu cateva luni mi-au fost furate bunuri din locuinta.Faptasul pentru a scapa a depus la politie dovada ca ... (vezi toată discuția)
Distrugere bunuri in apartament StrKe StrKe Sa va prezint pe scurt ce am patit. Eu locuiesc impreuna cu prietena mea intr-un apartament in chirie. Intr-o dimineata a sunat un prieten la usa (il ... (vezi toată discuția)