avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. La mine in bloc o vecina a placat cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. La mine in bloc o vecina a placat cu polistiren tavanul ...

Buna ziua. La mine in bloc o vecina a placat cu polistiren tavanul de la ghena (deasupra dansa are bucatarie) si s-a gandit sa dea aceasta cheltuiala catre asociatia de proprietari.
In opinia mea: Tehnic vorbind izolarea de la ghena nu aduce nici un plus pt bloc sau toată lumea. Este doar din dorinta si pt confortul d-nei X_X, pt siesi si nu sunt deacord sa platim noi toti. Ghena este un spatiu comun, dar acea investitie este pt bucataria de la ap "z", nu pt noi toti, nu pt e bloc.

Este legal sa sau nu sa dam curs acestei solicitari?
Ce argunte pot aduce pt a impiedica asta?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Adina1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:23, 10 Februarie 2023
Sunt mai multe aspecte care intra in discutie
1-Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au drept legal sa intervina asupra partii comune de constructii si instalatii fara parcurgerea procedurii legale
2-Interventia vecinei asupra partii comune nu este autorizata ,nu este prevazuta in proiectul tehnic al constructiei si nu poate fi consemnata in cartea tehnica a constructiei
Nu sunteti obligati sa o despagubiti...a facut pt ca a vrut ea.
A luat factura pe asociatie?
Nu va trebuie nici un argument, nu e o lucrare aprobata conform legii 196/2018. Refuzati politicos, daca doreste, poate sa mearga inclusiv la instanta de judecata, unde nu va avea succes.

Articolul 55
(1) Comitetul executiv are următoarele atribuții:
..........................
f) stabilește condițiile privind folosirea, întreținerea, repararea, înlocuirea și modificarea părților proprietății comune, conform prevederilor legale;
..........
h) întocmește și propune adunării generale planuri de măsuri și activități și urmărește realizarea lor;
i) supraveghează desfășurarea tuturor activităților din cadrul asociației de proprietari, inclusiv situația încasărilor și plăților lunare;

Articolul 53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
..................
d) adoptă și modifică bugetul de venituri și cheltuieli;
e) adoptă hotărâri privind executarea lucrărilor de întreținere, reparații, modernizare, consolidare și reabilitare termică și eficiență energetică a condominiului;
[ link extern ]
Nu stiu ca nu mi-a aratat nimic. Am cerut sa faca un proces verbal pe care sa-l semnam toti din comitet dar nu a facut asta. A facut un referat pe care l-a dat direct doamnei de la casierie si ajunge la adminstrator care este o firma de administrare imobile. Practic ne-a ocolit.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
Adina1956, utilizator
Administratorul nu-i va plati nimic in baza unui referat...

Alte discuții în legătură

Bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care ... adimoscaty adimoscaty bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena. vecina de sub mine spune ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Obtinere raspunsuri de la presedinte cand esti chirias dar platesti fond de reparatii heatgsm heatgsm Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea speta. 1. Sunt chirias al unui apartament si lunar platesc fond de reparatii. De curand am facut o ... (vezi toată discuția)