In releveul apartamentului, dormitorul ests trecut logie.Am intrebat cadastristul, dar sustine ca asa e in proiect.Eu vin si intreb:el cand a facut releveul a vazut ca nu este logie, nu trebuia sa treaca dormitor, asa cum este in realitate? Consider ca trebuia sa treca ceea ce a gasit la fata locului,sper ca nu greșesc.Practic a intocmit, semnat si stampilat ceva eronat.Ce as pute face in acest caz? (Mentionez ap, nu a suferit nici un fel de modificari)
Cadastristul nu e în măsură să cunoasca destinațiile spatiilor. Faceți un proiect de modificare și mergeti la primărie pentru a obtine autorizatie de construire, după caz.
Ce vede cadastristul acum poate nu mai este ce a fost la recepția apartamentului cu ani în urmă.Daca găsești un pat în logie nu se transformă în dormitor așa peste noapte.La fel și cu un hol.Se lucrează după acte,după proiect.Sunt nereguli în acte și trebuie să le rezolvați.
Cand a intocmit releveul, apartamentul era compartimentat, nu exista nici o logie asa cum a scris el.Eu nu am construit absolut nimic.Corect era sa specifice ca nu este logie, ci camera asa cum este in realitate. (Logia este ceva, iar camera altceva) Mai cu seama ca la camera este balcon, deci cum putea fi logie?Cum as putea eu sa solicit un proiect de modificare, daca acest lucru nu s-a întâmplat
cadastristul a facut masuratorile, dar el nu are dreptul sa modifice destinatiile incaperilor. daca sunteti nemultumita ii puteti cere banii inapoi. modificarea destinatiilor se face ca mai sus, prin actualizarea documentelor, in asa fel incat sa corespunda realitatii, si in conformitate cu regulamentele aplicabile. contrar, orice bordei poate fi transformat intr-un palat, fara verificari, masuratori, expertize. acest lucru se face de catre si pe cheltuiala celui interesat.
in acest caz, balconul (sau logia, care este tot un balcon) face parte din spatiul construit, dar nu si din spatil util.
daca n-ati facut dvs modificarile inseamna ca n-ati fost atenta ce ati cumparat.
Mp utili
camelia_g
Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila
mixu
Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)