avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament aflat in proces de constatare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament aflat in proces de constatare a deschiderii succesiunii

In urma decesului mamei naturale si pe fondul neintelegerilor cu fratele vitreg, am solicitat in instanta constatarea deschiderii succesiunii, constatarea calitatii de mostenitor si iesirea din indiviziune a partilor.
Printre bunuri exista si un apartament, la care are acces doar fratele vitreg.
Acesta deja a inchiriat apartamentul, beneficiind de castigurile de pe urma chiriei.
Pot stopa in vreun fel aceasta activitate ilicita a fratelui vitreg? Cui ma pot adresa ca pana la finalizarea procesului din instanta, sa nu beneficieze de castiguri nici una dintre parti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 14:10, 9 Februarie 2023
Activitatea nu este ilicită până nu constată un organ judiciar această stare de fapt. Dacă apartamentul este închiriat, ce vină au chiriașii că nu vă înțelegeți cu fratele? Soluția ar fi o acțiune pe ordonanță președințială, dar este foarte complicat, pentru că la mijloc sunt chiriașii, care dacă mai au și contract înregistrat la ANAF, veți sta numai prin sălile de judecată.
Natura faptei fratelui dv poate fi incadrata/dispusa numai de catre autoritatile competente,in urma sesizarii adresate de catre partea indreptatita
Pentru stoparea actiunilor fratelui dv,demarati procedura dezbaterii succesiunii
Varianta este sa solicitaț in cadrul.unui proces i contravaloarea lipsei de folosinta pt cota de 1/,2 ce va revine.Restul.optiunilor nu prea au șanse,,politia nu e competenta intr o astfel de situatie etc.
Nu au contract inregistrat la ANAF!
Este demarata din iulie 2022... Doar ca merge greu....

Alte discuții în legătură

Nu am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez ... KLM4 KLM4 NU am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez apartamentul ei ca nu am venituri decat mici. Ma ajutati va rog cu o idee cum sa inchiriez ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine ? ce acte sa facem in cazul in care vinzatorul ne tot amina ? dorudoru dorudoru In fapt suntem 2 frati vitregi ! Radu si Marcel . Tatal meu ( Radu ) dupa moartea mamei mele cin eu aveam 3 ani , sa recasatorit cu o alta femeie.Din aceasta a ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)