avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Continuitate în învățământ - persoană cu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Continuitate în învățământ - persoană cu dizabilități

Bună ziua!
Lucrez în învățământul preuniversitar de stat și, din cauza lipsei de posturi, sunt cadru didactic suplinitor, fără perspective de titularizare, deși susțin an de an examenul de ocupare a locurilor in învățământ, începând din 2017, și îl promovez cu medii mari (9,06 în 2022). Mă interesează dacă din punct de vedere legislativ există vreo bază care să îmi faciliteze, oferindu-mi prioritate la prelungirea contractului de muncă chiar și pe perioadă determinată (pe catedre rezervate), având în vedere că sunt persoană cu dizabilități (m-am născut cu o malformație cardiacă și dețin certificat de încadrare în grad accentuat de handicap permanent). Nu am găsit nimic referitor la acest aspect în metodologia de mobilitate a personalului didactic, dar convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități susține angajarea lor inclusiv în sectorul de stat. Anul precedent, am obținut cu greu continuitate la unitatea școlară unde muncesc în prezent pentru că nu sunt titular în sistemul de învățământ, iar pentru anul școlar care urmează șansele sunt minime, deoarece, din nou, nu mă încadrez în etapele în care au prioritate titularii. Menționez că locul de muncă este în localitatea de domiciliu, printre recomandările prevăzute și în certificatul de handicap aflându-se și limitarea efortului fizic și asistența medicală care, în mediul în care lucrez, s-ar traduce prin evitarea navetelor solicitante la zeci de km de localitatea de domiciliu ori schimbarea domiciliului în localități din mediul rural unde nu există asistență medicală permanentă, facilități pe care le am în localitatea de domiciliu, Oradea.

Aștept cu interes punctul Dvs. de vedere!
Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)