avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca ...

Fetita mea este inscrisa la liceu seral si vreau sa stiu daca poate cere bursa medicala,are orientare școală, are certificat de handicap, are boala care se incadreaza ,dar scoala zice ca prin lege nu are dreptul la bursa medicala.
Nu am gasit in lege, ca elevul de liceu seral nu primeste bursa medicala!
Ajutati-ma!
~ Conținut șters la cerere ~
In Ordinul nr. 5379/2022 pentru aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar se precizeaza:

Art. 14. — Bursele de ajutor social se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat înscriși la cursurile cu
frecvență
, la cerere, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorilor legali.

Art. 17. — Pentru obținerea bursei de ajutor social, elevii majori sau părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali ai
elevilor minori depun la comisia de atribuire a burselor din unitatea de învățământ o cerere însoțită de acte care dovedesc dreptul de acordare a bursei de ajutor social, în primele 20 de zile lucrătoare ale anului școlar.


Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
ana-cer, moderator
Mulțumesc mult,cererea e depusa ,e înregistrată,dar scoala precizează ca nu se da la liceu seral pt ca în lege se precizează ca la liceu seral nu se da bursa medicala.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
,
Solicitati sa va arate unde anume in lege scrie ca nu se dau burse la seral.
Poate ar fi bine sa intrebati pe mail la ministerul educatiei despre aceste burse.
Bună ziua ,am fost în audienta la inspectorat și mi-au comunicat verbal ca liceul seral,e liceu fără frecventa, de aceea nu s-a aprobat bursa medicala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse elevi cu probleme oftalmologice CATALINA-MINA CATALINA-MINA Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o nelamurire in legatura cu acordarea burselor ... BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA Buna seara. Am o nelamurire in legatura cu acordarea burselor elevilor de la invatamantul seral. Asa cum este formulat in lege ei nu se incadreaza nicaieri, ca ... (vezi toată discuția)