avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumpărare materiale de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumpărare materiale de la persoana fizica

Buna ziua. O societate comerciala, ori cooperativa, poate cumpara de la o persoana fizica materiale de constructii? I-au ramas si le da mai ieftin. Ce contract pot incheia si cum le inregistrez in contabilitate? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 13:47, 14 Februarie 2023
Pentru bunurile achizitionate de la persoane fizice se intocmeste borderou de achizitie (Cod 14-4-13). Conform Normei specifice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, curpinsa in Anexa 2 la OMEF 3512/2008, acest document serveste ca:

"- document de inregistrare in gestiune a bunurilor cumparate;
- document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii bunurilor cumparate;
- document pentru justificarea sumelor primite ca avans spre decontare pentru achizitii sau pentru decontarea sumelor platite pentru achizitii.

La ce faceti trimitere se refera la achizitii de produse agricole direct de la producator. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
marcel.damaschin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)
Livrare legume de producător agricol catre un sc isabing isabing Buna seara, spuneți-mi vă rog, eu ca producător agricol în ce condiții legale imi pot livra legumele catre sediul unei SC? Este aceeași procedura ca ... (vezi toată discuția)