Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă salariile angajaților din primarii (comuna, bibliotecar, studii medii) ar fi trebuit sa se mărească din 1 ianuarie 2023 și confirm cărei legi? Mulțumesc frumos!
OUG 168/2022
art.I
(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăși valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.
...
Cred că în cazul utilizatorului salariul de bază este stabilit în baza art. 11 din Legea 153/2017. În acest caz consider că răspunsul ar fi trebuit să fie NU, nu neapărat, doar dacă decide Consiliul Local. Dealfel pentru acest tip de angajați nici nu există un maxim pe grilă.
Eu cred că OUG face distincție, din moment ce se referă doar la derogarea de la art 12 și nu la art 11 din Legea 153/2017. De altfel toate OUG urile care au stabilit măriri salariale în sectorul bugetar au făcut au făcut această distincție.