avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare Cod civil ART. 612 Distanţa minimă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare Cod civil ART. 612 Distanţa minimă în construcţii

ART. 612 Distanţa minimă în construcţii:
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Prin prisma art. 612 Cod civil citat mai sus, in ce masura se poate construi la o distanta fata de limita de proprietate mai mica decat cea prevazuta in regulamentul de urbanism care prevede o distanta de 3 m fata de hotar. Mentionez ca am acordul vecinilor, iar primaria spune ca acesta nu poate fi luat in seama caci acordul din textul de lege ofera derogari doar in situatiile in care limitele nu sunt impuse prin regulamentul de urbanism.
Ce parere aveti despre o asemenea interpretare?

Alte discuții în legătură

Constructie pe limita proprietatii nastaseflorin nastaseflorin La ce distanta xe limita proprietatii se poste planta sau construi? (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Bokasa Bokasa Pot sa construiesc o casa pe hotar cu un teren liber de constructii fara a cere acodul vecinului? (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)