avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de comodat auto - circulatie in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de comodat auto - circulatie in Romania

Buna ziua. Doresc sa aduc o masina din Italia, pe baza unui contract de comodat facut de proprietarul masinii, respectiv mama mea. Cat timp pot circula in Romania, cu acest contract de comodat, daca sa spunem e valabil 1 an? Este vreo restrictie in acest caz, avand in vedere ca masina va fi asigurata si inmatriculata in Italia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bia.ursu , utilizator 08:45, 20 Februarie 2023
Articolul 82
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere și remorcile înmatriculate în alte state, deținute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în țară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulație.
[ link extern ]
Asigurarea trebuie sa fie pe numele celui care conduce, adica dvs.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
latka, utilizator
Multumesc, totusi cred ca nu ati citit bine intrebarea mea. Eu nu voi fi proprietarul masinii, ci doar voi avea contract de comodat asupra ei, iar asigurarea rca va fi facuta de proprietar, in Italia.
Da, aveți dreptate. Respectați cele 90 de zile consecutive în care puteți fi cu mașina în România.

Va multumesc. Deci contractul de comodat, nu imi ofera posibilitatea sa tin in Romania masina, peste cele 90 zile.
Doar 90 de zile maxim, consecutiv. Trebuie să ieșiți din țara și să reintrati în altă zi, pentru o noua perioadă, de maxim 90.

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in romania? am masina ... alexa_187 alexa_187 Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? Am masina din germania, dar vreau sa o folosesc doar cand sunt in Romania. Sunt obligat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare obligatorie? CRISTINA555 CRISTINA555 Bună ziua, soțul meu lucrează în Norvegia și am vrea sa lase masina personala pe care o deține acolo, aici, in România. Cat timp am putea circula cu ea ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)