Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie intortocheata:
Am vrut sa ne racordam casa la gaz. Procedura este clar definita. DelGaz vine cu un proiect si o oferta. Clientul este liber sa accepte oferta DelGaz sau sa apeleze la un operator agreat de DelGaz pentru lucrare. DelGaz deconteaza in rate maxim suma din oferta lor, indiferent de valoarea ofertei operatorului.
In cazul nostru am decis sa nu apelam la DelGaz. Operatorul ales a pregatit documentatia, proiectarea si avizele pe baza solutiei propuse de DelGaz, solutie in care aparea ca necesara extinderea.
La momentul lucrarilor efective, cu intreaga lucrare achitata in avans, s-a constatat ca solutia DelGaz a fost gresita si conducta era deja prezenta. Operatorul este de acord sa returneze o parte din valoarea lucrarii, considerand pe buna dreptate ca proiectarea si alocarea de resurse si personal a avut loc cu toate ca lucrarea nu a mai avut loc decat partial. Operatorul doreste sa returneze valoarea materialelor.
DelGaz nu isi asuma greseala si refuza sa restituie banii (peste 25000 de RON) achitati pentru o lucrare care de fapt nu era necesara si a fost doar contractata pe baza greselii lor.
Exista un temei legal pentru returnarea banilor?
Se poate apela la ANPC pentru solutionare?
Tocmai ca DelGaz nu a facturat nimic. Noi am informat DelGaz ca nu vom face lucrarea cu dansii. Am achitat operatorului agreat lucrarea si urma sa mergem la DelGaz cu un deviz al lucrarii si pe baza acestuia se facea decontul. Noi desi avem un deviz actualizat cu partea de materiale trecuta pe O si facturi , din punctul de vedere al DelGaz lucrarea nu s-a facut si nu au ce deconta.
Problema ramane la faptul ca DelGaz este singurul autorizat pentru a inainta solutii tehnice, si au inaintat una gresita.