avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc in Targu Jiu si in urma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc in Targu Jiu si in urma cutremurelor de saptamana ...

Buna ziua!
Locuiesc in Targu Jiu si in urma cutremurelor de saptamana aceasta, cateva caramizi din cosurile de fum de pe bloc s-au desprins si au afectat cateva tigle de pe bloc. (Tin sa precizez ca locuiesc la parter). Ieri dupa amiaza vecinul de la ultimul etaj ne face semn sa venim la el. Adusese cu el doi baieti de la o firma de constructii de care nu am mai auzit până acum si ne-a spus ca trebuie sa punem toti bani ca sa schimbam acoperisul cu totul. A spus ca toti vecinii sunt obligati sa puna 4000 de lei pana luni. (Bani pe care eu si mai multi vecini nu ii avem). A spus ca daca nu punem banii o sa ne dea in judecata si o sa ne oblige sa platim. Situatia asta nu mi se pare corecta, mai ales ca noi stam la parter si pe cei de la etaj ii ajuta asigurarea de locuinta cu o despagubire pentru acoperis. Precizez si ca nu avem asociatie de proprietari si toate deciziile le-a luat vecinul de la etaj, fara sa se consulte cu noi. Ce pot sa fac in situatia asta? Exista si posibilitatea sa discutam la primarie pentru a ne ajuta cu o suma de bani pentru acoperis?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 14:05, 3 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are obligația de a cere oferte de la trei firme. Oricum, nu poate decide o persoana că trebuie înlocuită toată tigla. Trebuia să inlocuiasca doar tiglele sparte; altfel, cu rea- credință, vrea să-și protejeze apartamentu in baza unei stari generale de frică. De altfel, verificați dacă în actele de proprietate acoperișul este proprietate comună. În instanță trebuie sa probeze bună credință și acordul majorității proprietarilor pentru operația începută cu tupeu. De altfel, trebuia sa va arate și acum actele, devizul și acordul majorității proprietarilor.
Nu va speriați!
Cereți lămuriri și încercați sa dialogati cu insul.
Spor.

- Aveți Răspunde pe bara portocalie, mai jos, vă rog să nu mai răspundeți prin citare. Mulțumesc -
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acoperișul este proprietate comună, conform codului civil. În schimb nu poate decide acel individ ca trebuie schimbat tot acoperișul. Nu are șanse în instanță cu acest motiv. Are doar tupeu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individul in cauza se foloseste de tupeu, o caracteristica in voga azi pentru a va determina sa platiti suma solicitata. Puteti sa-i spuneti sa va notifice in scris invocand toate temeiurile legale ce le are in vedere, ce intentioneaza sa faca si cum a ajuns la aceasta suma, si apoi veti decide ce veti face.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dauna trebuie stabilita de un expert si mai apoi cerute oferte de executie lucrari , de pret , pe piata libera. Pret care trebuie impartit la toate locuintele. Cred ca doar o suma aruncata verbal nu poate face obiectul unei judecati Asa ca sustineti-va punctul de vedere si asteptati .
Am o intrebare: pana se hotaraste cine/cum/de ce plateste (este normal - expert, oferte de pret etc) daca vin niste ploi si deterioreaza apartamentul vecinului, pagubele cine le suporta? Eu, daca as fi asiguratorul apartamentului si seproduce o paguba pentru ca acoperisul are tigle sparte/lipsa, m-as prevala de acest fapt si as refuza sa platesc dauna produsa de infiltratiile prin zona afectata de cutremur...

Alte discuții în legătură

Plata acoperis tvictory68 tvictory68 Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa ... (vezi toată discuția)
Reparatii (inlocuire) acoperis bloc gina_v gina_v Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc si, de aproximativ cinci ani, am probleme cu acoperisul, in sensul ca la fiecare ploaie dar si primavara, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)