avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine plateste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine plateste

Am o mare inundatie in baie si bucatarie de la terasa blocului foarte deteriorata. Terasa trebuia reparata odata cu reabilitarea termica a blocului care nu s-a finalizat de circa 8 ani. Cine imi plateste daunele sau reparatiile din cauza scurgerilor masive de apa in apartament? Eu? Asociatia blocului? Firma care nu a finalizat reabilitarea? Primaria care a angajat firma de reabilitare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 16:56, 29 Octombrie 2017
Asociatia blocului ce zice? Se obisnuieste asa: omul care sta la ultimul etaj si e afectat de inundatii, cauta meseriasi si face lucrarea pe banii lui,dupa care merge cu facturile la asociatie care repartizeaza pe cote indivize , cheltuiala pe fiecare apartament din scara (bloc). Toti proprietarii din acea scara sau bloc trebuie sa suporte cheltuielile cu reparatia .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
prepeleac, utilizator
o intamplare cu talc: intr-o vara, dupa o ploaie naprasnica, terasa blocului s-a inundat din cauza ca pietrisul de pe terasa a obturat scurgerile. La un moment dat s-a eliberat o teava pluviala. Apa a venit cu o asemenea presiune incat s-a spart la etajul 1 facand "varza" acel apartament precum si pe cel de la parter. Asa au inteles oamenii ca terasa nu ii priveste doar pe cei de la ultimul etaj !
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitarea de plata in vederea izolatiei teraselor de la penthouse mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatorele informatii. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc nou construit in 2009. Blocul este prevazut cu 8 ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)