avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale anulare majorare capital social la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

anulare majorare capital social la un SRL

Buna ziua,

Se poate anula majorarea de capital social la un SRL? In ce conditii?

Multumesc,
Anca
Cel mai recent răspuns: ancabhome , utilizator 11:24, 12 Februarie 2010
Daca a fost facut deja atunci nu mai aveti ce anula. Se face operatiunea de micsorare a capitalului.
dar daca exista o hotarare judecatoreasca care anuleaza un act aditional la actul constitutiv facut inainte de majorare, se poate anula majorarea?
daca majorarea s-a facut prin actul aditional anulat apoi de hotararea judec. definitiva si irevocabila, si actul aditional este anulat in intregime, sau partea cu majorarea de capital ... da
nu, actul aditional contine o cesiune de actiuni si apoi s-a facut majorarea prin alt act aditional,
multumesc
Nu are legatura majorarea de capital cu actul aditional anulat prin hotarare. Daca s-a "refacut" situatia dupa anularea actului aditional prin hotarare judecatoreasca, si capitalul este tot majorat, faceti o diminuare a capitalului.

Alte discuții în legătură

Majorare de capital sa prin majorare valoare actiune Paul Simion Paul Simion Am si eu o intrebare daca s-a intalnim cineva cu urmatoarea situatie: - SA cu doi actionari; - se decide majorarea de capital prin majorarea valorii ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social rocs rocs buna ziua. vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a ... (vezi toată discuția)
Cesionarul nu vrea sa mai inregistreze contractul de cesiune si actul aditional la rc vopsy vopsy Deci am intocmit contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de ... (vezi toată discuția)