avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare de capital SA prin majorare valoare actiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare de capital SA prin majorare valoare actiune

Am si eu o intrebare daca s-a intalnim cineva cu urmatoarea situatie:
- SA cu doi actionari;
- se decide majorarea de capital prin majorarea valorii actiunilor dar in final numai unul dintre asociati (cel majoritar) face varsamintele celalt nu - ce se intampla ii anulez din actiuni celui ce nu le-a achitat, anulez majorarea ?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 17:23, 7 Noiembrie 2008
Nu e mai simplu sa faceti majorare prin emiterea de noi actiuni?
Veti putea reduce capitalul social conform art.207 L.31/1990.
Astept si alte opinii deoarece e vorba de o majorare ce nu este respectata de unul dintre actionari eu nu vreu sa micsorez capitalul.
Asteptati dumneavoastra opinii, dar ma tem ca metoda folosita nu a fost corecta. Solutii sunt dar va rog sa descrieti metoda folosita.
Veti fi obligat sa micsorati capitalul social daca acesta nu a fost varsat in termenul aratat de adunarea generala, care intre noi fie spus trebuia sa si arate ce se intampla daca persoanele care subscriu nu isi indeplinesc obligatia de varsare a capitalului.
Dar pana atunci mai puteti incerca o notificare de punere in intarziere a varsarii capitalului. Desi aceasta metoda este prevazuta pentru societatile cu raspundere limitata.

Alte discuții în legătură

Majorare capital social-diminuare cs danyyss danyyss Buna ziua, A fost efectuata o majorare de capital la o Sociatate pe actiuni in 2007 prin aplicarea articolului ” Actiunile emise in schimbul aporturilor ... (vezi toată discuția)
Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Capital social nevarsat, sa ContSters79137 ContSters79137 O SA, are capital social subscris, partial nevarsat (urma sa se faca un proiect mare in turism, n-au obtinut finantarea, au renuntat la idee). De la data ... (vezi toată discuția)