avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... regimul semideschis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

regimul semideschis

Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te muta dintr.un penitenciar in altul.
Cel mai recent răspuns: itztu , utilizator 23:58, 24 Ianuarie 2010
Relatii in legatura cu subiectul deschis de dvs.puteti afla la Administratia Nationala a Penitenciarelor,situata in Bucuresti,pe str.Maria Ghiculeasa,in sectorul 2,langa strandul "Tei"
Detinutii pot fi mutati la alte penitenciare din motive disciplinare,dar si la cererea familiilor acestora pentru a fi mai aproape de casa si pentru a beneficia de ajutorul acestora.
In general lade regimul semideschis beneficiaza detinutii care au comis fapte minore,fara violenta ,care au pedepse mici si care au o comportare corespunzatoare in timpul detentiei sau au primit evidentieri pentru comportament,care sunt considerati cu snase mari de reinsertie sociala.
Restul relatiilor pot fi obtinute la sediul ANP.
.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
itztu, utilizator
Depinde despre ce neintelegeri este vorba si daca acestea nu "s-au lasat" cu raport sau rapoarte de pedepsire.Din ce afirmati,se pare ca asa este,deoarece fratele dvs.a fost izolat si are un regim mai restrictiv.
Mergeti la directorul ANP sau la loctiitorii acestuia in audienta cu memoriu scris si acestia vor solicita dosarul lui de detinut de la Evidenta detinutilor a penitenciarului unde este incarcerat si daca sunt rapoarte de sanctionare nu prea sunt sanse,mai ales daca ii sunt trecute acte de indisciplina provocate de acesta sau alte acte care ii sunt numai lui imputabile.
Pentru ce fapta a fost condamnat fratele dvs ?
Depinde si de aceasta,cum depinde si de comportamentul sau anterior din perioada de incarcerare atat in arest cat si in penitenciar.

El este condamnat pentru furt calificat.
Pe parcursul detentiei a fost scos la munca ( a cerut el) prima oara a lucrat la gradini, nu s-a inteles cu cei din camera si intr-un final a cerut mutarea intr-un alt punct de lucru. Nu s-a intamplat nimic si atunci am fost la director unde l-am rugat sa ii accepte cererea , din nou , de a iesi la munca ( de altfel cum ar trebui executat un regim semideschis).
L-au mutat intr-o camera unde sa aiba grija de o persoana cu handicap la mana. Aici din nou au aparut discutii ( toti din acea camera aveau diferite procese cu penitenciarul iar el nu), a tot cerut sa il transfere in alta camera, nu s-a facut nimic si atunci a ales sa se taie la mana. A vorbit cu comandantul , i-a spus care sunt problemele dar nu s-a luat nici o masura. Intr-adevar , pe acest incident i s-a facut raport ( de altfel singurul raport pe care il are )pentru automutilare dar nu i s-a luat nici un drept.
Mama, a fost din nou la director , a vorbit si i-a lasat si o petitie, dar tot nu se face nimic.
El nu vrea decat sa stea intr-o camera unde sa nu aiba probleme si in acelasi timp sa iasa si la munca sau sa faca un curs de calificare.
Din cate am inteles, in Penitenciarul Jilava nu prea sunt posibile aceste lucruri si atunci cere transferul in alt penitenciar.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
itztu, utilizator
Nu este viata usoara dupa gratii,dar disn spusele dvs..
Ce sanctiune a primit dupa raport ?
Oricum va fi foarte greu pentru ca detinutul nu este perceput prea bine,scandal,automutilare,raport,etc.
Oricum mergeti in audienta la ANP la director sau loctiitorii acestuia,astfel cum v-am sfatuit

Alte discuții în legătură

Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ? aura78 aura78 cand a fost arestat i sa trecut ca \"din declaratie verbala are tendinta de evadare\",el incearaca sa iese la munca dar aceasta il impiedica ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Angajare detinut ancuta butnaru ancuta butnaru AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM ... (vezi toată discuția)