avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sa procedez ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sa procedez ?

cand a fost arestat i sa trecut ca "din declaratie verbala are tendinta de evadare",el incearaca sa iese la munca dar aceasta il impiedica ce trebuie sa fac sa -i scoata aceasta declaratie sau ce demersuri trebuiesc facute ca sa i se scoata aceasta declaratie?Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa -i poata scoate aceasta declaratie
aura78
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 24 Februarie 2011
nu este prea clar cele expuse de dvs; astfel,mentionati ca"fost arestat" doar.pe perioada arestului, inculpatul nu poate fi scos la munca!!
iar faptul ca"are tendinte de evadare" ar presupune ca a avut o asemenea tendinta,sau chiar a evadat cand era in stare de detentie pentru o alta infractiune.este adevarat?
ce fapta penala anume a comis?
Sa solicite la conducerea penitenciarului ca vrea sa fie scos la munca!
a fost arestat ,dar politaiul care l-a ridicat a scris ca el ar fi declarat verbal ca evadeaza,ceea ce nu s-a intamplat ,al vrea sa iese la munca ,dar din cauza acestei declaratii cand l-au arestat nu poate iesi la munca,a facut cerere de iesire la munca dar pana acum nimic, .Fapta comisa este conducerea fara permis in stare de ebrietate,
In general astfel de mentiuni,se fac de catre politistii care l-au avut in custodie pe arestat si de catre conducerile penitenciarelor in functie de comportamentul detinutului,de informatiile de la ati detinuti.
Respectivele mentiuni sunt trecute in dosarul de penitenciar al detinutului si in functie de acestea se aplica un anume regim de de detentie .
Detinutul poate iesi la raport la conducerea penitenciarului sau sa ppate comunica in scris problemele sale,inclusiv ca in urma unei glume nesabuite i s-a aplicat aceasta mentiune in dosar(sau motivele pentru care a facut respectivele remarci).
Ar fi bine ca si comportarea acestuia la locul de detentie sa ii intareasca afirmatiile pentru a da credibilitate cererii sale.
Daca sunteti ruda cu detinutul formulati o cerere catre Administratia Nationala a Penitenciarelor(Bucuresti,str.Maria Ghiculeasa,sectorul 2) in care explicati situatia,prin care solicitati sa i se acorde dreptul de a iesi la munca pentru a i se scurta din durata pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul semideschis itztu itztu Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)
Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa( cod penal) DoruD DoruD Fiul meu este incarcerat la Rahova. Deocamdata in spitalul Penitenciarului, fiind dependent de heroina. Faptele pt care a fost judecat au fost in ordine ... (vezi toată discuția)