avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! Sunt profesor titular de limba și ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! Sunt profesor titular de limba și literatura română ...

Bună ziua!
Sunt profesor titular de limba și literatura română în învățământul preuniversitar, grad didactic I, vechime în învățământ 22 ani la finalul acestui an școlar. Descriu la modul general, mai jos, situația care va apărea după 2 ani, privind titulatura mea:ca profesor de lb.română, în unitatea școlară unde profesez:
1. Poate exista statutul de profesor titular temporar (pe durata a 2-3 ani ) cu jumătate de normă didactică fără a i se pierde titulatura ( dacă așa preferă titularul ) urmând ca după acești ani cu jumătate de normă să revină la norma didactică întreagă? În cei 2-3 ani fiind lipsă de 2 clase în unitatea școlară, din acest motiv rămânându-se cu jumătate de normă pe parcursul celor 2-3 ani ca apoi să existe din nou număr de clase suficient pentru constituirea catedrei întregi . Sau este obligatoriu, în acest caz, să se intre în restrângere de activitate la nivel de județ, adică fiind obligat să meargă la restrângere la nivelul județului pentru a i se întregi norma și pentru a nu-și pierde statutul de titular din unitatea școlară unde este titular în învățământ pe perioadă nedeterminată? Sau din cauza celor 2-3 ani în care are numai jumătate de normă (deși după această perioadă se reglează situația ) își va pierde statutul de titular dacă nu optează pentru întregirea normei la nivel de județ?
2. Dacă rămâne numai cu jumătate de normă didactică, temporar (2-3 ani) ca profesor titular de lb.română, poate să i se completeze pe această perioadă jumătatea de normă ca profesor cu o normă didactică întreagă de învățător tot la nivelul aceleași unități școlare fiind absolvent și de Colegiu Universitar de Institutori ( Învățători) nu numai absolvent de Facultate de Litere (Filologie)/ Specializare lb.română -lb.franceză? Se pot cumula temporar (2-3 ani) cele două funcții, cea de profesor titular pe care o are (doar cu jumătatea de normă în acei ani ) cu o catedră întreagă ca învățător,tot în aceași unitate școlară, cum spuneam mai sus, și să i se păstreze titulatura ca profesor (chiar dacă prin cumul rezultă o normă și jumătate ( jumatatea de normă ca profesor și norma întreagă ca învățător) fără să fie obligat să opteze numai pentru catedra de învățător devenind titular ca învățător, pierzându-și astfel titulatura ca profesor cu toate că situația ar fi doar temporară deoarece după cei 2-3 ani , ar exista în unitate din nou norma didactică completă ca profesor (de lb.română)?
Mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Legea invatamantului - ambiguitati DanaDeac DanaDeac Voi descrie o situatie concreta dintr-o unitate scolara referitoare la miscarea personalului didactic, situatie in care noua Metodologie permite luarea ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)