avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa-mi montez camera de supraveghere la usa ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa-mi montez camera de supraveghere la usa ?

Pot sa-mi montez camera de supraveghere la usa ?
Este legal?
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
j.c.m, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:27, 27 Februarie 2023
Doar în cazul în care acea cameră va supraveghea strict proprietatea dvs., fără să surprindă nimic din a vecinilor. Altfel, nu, intrati sub incidența GDPR.
Dacă un locatar vrea sa instaleze o camera de supraveghere care sa monitorizeze strict numai usa apartamentului sau fara sa intre in cadru nicio alta usa de pe palier ,sau holul blocului,,sau alta parte comuna imobil de locuit in comun acest lucru poate fi facut fara nicio aprobare din partea tertilor =vecini, administratia blocului, politia locala etc.
Locatarul care instalează un astfel de sistem, care respecta conditia de a supraveghea strict usa apartamentului sau nu este considerat a fi operator de date cu caracter personal, astfel ca nu încalca regulamentul GDPR, si nu are nevoie de nicio aprobare speciala.
Cineva sterge unele mesaje.
Chiar nu au fos offtopic, puneam si eu niste intrebari acolo...
Adica din raspunsul d-lui moderator, il sfatuiec pe @j.c.m sa vorbeasca cu vecinul de palier si sa-si monteze camere de supraveghere, fiecare pe usa celuilalt (daca este posibil fata in fata).
Am ajuns de rasul curcilor cu camerele astea. De fapt de ce-si pun oamenii asemenea dispozitive pentru care mai dau si niste bani in plus. Vor sa-si apere casa, avutul, copii, nevasta-familia, de-aia, nu sa prelucrez datele cu caracter personal, ale vecinilor. Daca as vrea acest lucru, fiti sigur ca sunt metode, ehe-hei ...
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Adam Grecu, utilizator
D-le Grecu poate să o monteze și pe tavan, nu trebuie neapărat să ajungă la vecinul. Condiția esențială e să încadreze în imagine doar proprietatea sa.

Și o rugăminte, nu s-ar putea să dați răspunsuri fără considerații "filozofice" pe marginea subiectului? Așa nu veți fi off-topic.

Scrieți mai puțin, dar mai consistent ca valoare pentru cel care așteaptă un răspuns de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Camera video Dinte Dinte Buna seara! Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)