avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vă rog să mă lămuriți dacă raționamentul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vă rog să mă lămuriți dacă raționamentul meu este corect. ...

Vă rog să mă lămuriți dacă raționamentul meu este corect. Calculul salariului în cazul orelor suplimentare se face astfel: adăugarea la orele lucrate cele suplimentare plus sporul de 75-100% prevăzut în Codul Muncii. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 1 Martie 2023
1 ora suplimentara = salariul pentru o ora norma + sporul de minim 75%
Bun. Și dacă se acordă ora/ziua/zilele libere în intervalele propuse 60/90 de zile, sporul se mai acordă sau se compensează și el cu ore/zile libere sau doar cu bani, indiferent de instituție?
Daca se acorda liber, nu se mai acorda sporul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare coco99 coco99 lucrez in productie si momentan in schimburi 3 schimburi 8 ore de munca conducerea a venit cu dispozitia de a ne acorda pt orele suplimentare facute un spor ... (vezi toată discuția)
Ore efectuate sambata sau duminica peste norma cris2279 cris2279 Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)