avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit ...

Bună ziua,
Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin alipire, cu o anexă/garaj, care era lipită efectiv de casa mea. În urmă cu 10 ani am anvelopat imobilul cu polistiren și am aplicat o vopsea lavabilă pe tot exteriorul casei, mai puțin porțiunea care era acoperită de anexa vecinului. Ce mai pot face acum, în situația în care vecinul, care a demolat construcția (anexa tip garaj), refuză să efectueze lucrări de zidărie pentru a repara peretele, pe porțiunea care a fost acoperită de anexa sa, demolată desigur cu autorizație de la Urbanism dar fără acordul meu.
La această speță se adaugă și acțiunea vecinului complet sfidătoare care a smuls zilele trecute, iar fără acordul meu, iedera ce acoperea peretele casei, iedera fiind pe terenul său dar lipită pe peretele casei mele. perete care e linie de hotar. Prin această acțiune, vecinul mi-a provocat prejudiciu, asupra peretelui, o dată vizual, peretele fiind anvelopat, prin înlăturarea plantei, au rămas impregnate frunze pe vopsea, iar pe porțiunea unde a existat anexa demolată, fiind peretele din cărămidă, fără tencuială, apele pluviale îmi deterioreză structura zidului...
Cum pot soluționa conflictul? Anul trecut vecinul s-a oferit să-mi dea echipa sa de muncitori dar să plătesc eu, că este casa mea...

Alte discuții în legătură

Extindere coama acoperis peste perete limita comuna Lucian44 Lucian44 Buna ziua, Acoperisul, respectiv \"fusta\" acoperisului cat poate trece peste limita data de peretele comun limita de vecinatate (panta este ok spre vecin) ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)