Bună ziua,
Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin alipire, cu o anexă/garaj, care era lipită efectiv de casa mea. În urmă cu 10 ani am anvelopat imobilul cu polistiren și am aplicat o vopsea lavabilă pe tot exteriorul casei, mai puțin porțiunea care era acoperită de anexa vecinului. Ce mai pot face acum, în situația în care vecinul, care a demolat construcția (anexa tip garaj), refuză să efectueze lucrări de zidărie pentru a repara peretele, pe porțiunea care a fost acoperită de anexa sa, demolată desigur cu autorizație de la Urbanism dar fără acordul meu.
La această speță se adaugă și acțiunea vecinului complet sfidătoare care a smuls zilele trecute, iar fără acordul meu, iedera ce acoperea peretele casei, iedera fiind pe terenul său dar lipită pe peretele casei mele. perete care e linie de hotar. Prin această acțiune, vecinul mi-a provocat prejudiciu, asupra peretelui, o dată vizual, peretele fiind anvelopat, prin înlăturarea plantei, au rămas impregnate frunze pe vopsea, iar pe porțiunea unde a existat anexa demolată, fiind peretele din cărămidă, fără tencuială, apele pluviale îmi deterioreză structura zidului...
Cum pot soluționa conflictul? Anul trecut vecinul s-a oferit să-mi dea echipa sa de muncitori dar să plătesc eu, că este casa mea...