avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! sunt mutat de circa o jumatate de an in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! sunt mutat de circa o jumatate de an in Bucuresti ...

Buna ziua! sunt mutat de circa o jumatate de an in Bucuresti si inca de la inceput am avut probleme cu vecinii de la etajul inferior; ei invoca faptul ca sunt foarte deranjati de o presupusa galagie provocata de cei 2 copii mici pe care ii am, care uneori mai alearga prin casa cand se joaca sau care uneori mai si plang (baiatul are varsta de 3 ani, iar fata 7 ani); totodata, mentionez ca orele de liniste stabiite le respect (seara ora 22 inseamna pentru ei culcare, iar in timpul zilei sunt la gradinita sau after school)
Mi-au facut reclamatie la politie, dar agentii care s-au prezentat nu au avut ce sa constate.
Acum ma ameninta ca ma vor da in judecata; as vrea sa stiu daca actiunea lor are vreun temei legal si cum as putea sa ma apar in eventualitatea acestui demers! Va multumesc pentru consiliere!
Cel mai recent răspuns: augbarbu , utilizator 10:38, 3 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot da asa usor in judecata, au facut acest lucru mai mult ca sa va sperie. Problemele astea de deranj intre vecini sunt reclamate si constatate drept contraventie (daca exista) conform legii 61/1991, de catre politie. Pentru a va putea da in judecata ar trebui sa dovedeasca faptul ca in ciuda nenumaratelor amenzi contraventionale pe care le-ati primit
dvs. (pardon ! copiii :))) )incalcati acea lege in continuare. Greu de crezut ca veti ajunge in instanta.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
latka, utilizator
Atat timp cat politia nu a confirmat plangerea vecinilor acestia nu detin dovezi concrete impotriva dv,iar dv puteti utiliza documentul intocmit de politie in urma verificarii in favoarea dv-in eventual demers in instanta de judecata
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
ynocentta, utilizator
Dvs credeti ca e normal sa va deranjati vecinii tot timpul in afara orelor de liniste? Nu inseamna ca in afara orelor de liniste, copiii dvs pot darama blocul. Ar trebui sa nu ii mai lasati sa faca atata galagie!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
ElisabetaAlbu, utilizator
Nu a vorbit nimeni de darimat blocul. Sunt copii, nu figurine de ceara intr-un muzeu. Din moment ce politia nu a constatat nimic, asta e situatia dpdv legal. Treaba cu datul in judecata e o "gluma".

ElisabetaAlbu a scris:

Dvs credeti ca e normal sa va deranjati vecinii tot timpul in afara orelor de liniste? Nu inseamna ca in afara orelor de liniste, copiii dvs pot darama blocul. Ar trebui sa nu ii mai lasati sa faca atata galagie!

Referitor la opinia dnei Albu, intr-adevar, copiii mei nu sunt bibelouri, sa ii asezi undeva si sa nu le mai muti...sunt doar niste copii activi; sunt si cuminti, dar au si energie..nu darama nimeni peretii..si nici nu se joaca fotbal in casa...insa nu ii pot tine incuiati intr-o camera..sau postati la tv sau pe telefon..cine are copii mici, ma poate intelege
Cum va spuneam anterior, agentii de politie care au verificat reclamatiile nu au constatat veridicitatea acestora; exista vreo modalitate prin care sa intru in posesia proceselor verbale incheiate de catre acestia?(mie personal nu mi-au inmanat niciun act)
Va multumesc pentru sprijin si consiliere!

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o problema cu vecinii de deasupra. fac in ... Alin207 Alin207 Buna seara! Am si eu o problema cu vecinii de deasupra. Fac in continuu galagie, au 2 copii, unul de 2 ani si unul de 4 ani. Cel mare face un zgomot infernal, ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinii mihamiha22 mihamiha22 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si la etajul 3 am niste batrani pe care ii deranjeaza si apa ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)