avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista lege prin care angajatorii sunt obligati sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista lege prin care angajatorii sunt obligati sa treaca ultimele studii in cartea de munca a angajatului?

Ma numesc Cristi si doresc sa aflu un raspuns daca se poate la o nelamurire: eu sunt angajat cu carte de munca la o firma din 2002. Am terminat scoala profesionala si liceul la seral inainte sa ma angajez la aceasta firma. Anul acesta voi termina facultatea. Nelamurirea mea este daca cei de la personal la firma unde lucrez sunt obligati,daca-i obliga vreo lege sa-mi treaca studiile superioare in cartea de munca!! Si daca da ce avantaje mi se atribuie(marire de salariu?) Mentionez ca eu am calificare intr-un alt domeniu fata de ce voi termina la facultate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:25, 24 Ianuarie 2010
da au obligatia de a trece date in carnetul de munca.
referitor la studi se poate in cazul in care si angajatorul are post pentru st. sup. .
Conf. decret lege 92 din 19756, angajatorul are obligatia de a inregistra in cartea de munca studiile absolvite de dvs.

Inregistrarea lor nu obliga insa la a va fi dat si un post conform studiilor absolvte.
acest lucru este posibili daca angajstorul cnsidera ca are nevoie de dvspe un post de studii sup, dar nu are nici-un fel de obligatie sa va si incadreze pe alt post.
1. Decretul 92/1976 obliga pe angajator sa inregistreze actele de studii in carnetul de munca.
2. Dar aceasta inregistrare nu va foloseste la nimic daca nu prezentati si originalele.
3. Adica nu vi se intampla nimic, nici in bine, nici in rau, daca nu vi se inregistreaza actele de studii in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)
Inscriere studii superioare in cartea de munca Ina_2011 Ina_2011 Buna ziua! As vrea sa stiu, in cazul unui angajat cu carte de munca si functia de studii medii, exista posibilitatea ca inscrierea studiilor superioare in ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)