Lumina pe scara blocului este la comun ,.Cine obligat sa plătească cei care locuiesc în permanentă sau și cei care nu locuiesc .Ținând cot că luminează toată scara nu este individual. Am această situație în blocul meu .
Cand spuneti "cei care nu locuiesc" va referiti la musafiri? Ca altfel, toti proprietarii/ chiriasii au obligatia de a o plati.
Sunt decizii abuzive (cica ale AG) care spun ca si daca nu locuiesti acolo tot platesti consumul pentru o persoana. Desi daca nu locuiesti, nu vad cum consumi energie electrica pentru iluminatul scarii, pentru lift, cum faci mizerie ca sa mature dupa tine, etc. Chiar si gunoiul pe persoana unde se plateste prin asociatie. Sunt multe platite degeaba nu numai iluminatul pe casa scarii.
Enerigia electrica se reapartizeaza tuturor persoanelor care locuiesc in imobil si sunt consemnati in cartea de imobil
Dospozitiile in vigoare,L nr 196/2018 ,Ordonanta de urgenta nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani,prevad obligatia inregistrari in cartea de imobil a persoanelor care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Plata lift
persi
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)