avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, as dori sa știu dacă montarea camerelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, as dori sa știu dacă montarea camerelor de supraveghere ...

Bună ziua.as dori sa știu dacă montarea camerelor de supraveghere in cabina autobuzului proprietate a unei societăți majoritar a consiliul local ce are ca scop monitorizarea conducătorului auto este legala.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lupikă , utilizator 15:21, 3 Martie 2023
La urma urmei este in favoarea dumneavoastra. In cazul unui incident aveti dovada.
De ce va temeti? Sunteti dintre cei care vorbesc la telefon in timp ce conduc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Găsiți detalii aici
www.avocatnet.ro/t10332/supr...
Probabil nu am fost destul de explicit.aceste camere sint montate sa monitorizeze și activitatea șoferului fără sa respecte legea privind datele cu caracter personal.eu nu am nimic de ascuns și nu ma număr printre cei ce profita de pe urma transportului de persoane loco.

Ferdin a scris:

La urma urmei este in favoarea dumneavoastra. In cazul unui incident aveti dovada.
De ce va temeti? Sunteti dintre cei care vorbesc la telefon in timp ce conduc?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
„În cazul în care sunt utilizate sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicații electronice și/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de muncă, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaților, în scopul realizării intereselor legitime urmărite de angajator, este permisă numai dacă: (...) b) angajatorul a realizat informarea prealabilă obligatorie, completă și în mod explicit a angajaților”, prevede Legea nr. 190/2018.
www.avocatnet.ro/articol_597...
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

„În cazul în care sunt utilizate sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicații electronice și/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de muncă, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaților, în scopul realizării intereselor legitime urmărite de angajator, este permisă numai dacă: (...) b) angajatorul a realizat informarea prealabilă obligatorie, completă și în mod explicit a angajaților”, prevede Legea nr. 190/2018.
www.avocatnet.ro/articol_597...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua e legal ca intr-un birou de contabilitate sa fie camere ... genigeni genigeni Buna ziua e legal ca intr-un birou de contabilitate sa fie camere de filmat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Camere cu microfon Hunix Hunix Lucrez la un restaurant ca barman si sunt monitorizat si audio nu numai video (camere cu microfon) fara acordul meu ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Este legal ca într-un birou în care se prelucrează date cu ... Teo60 Teo60 Este legal ca într-un birou în care se prelucrează date cu caracter personal ( certificate de stare civilă, acte de identitate etc) să fie instalate ... (vezi toată discuția)