avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in timpul cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in timpul cic

Sunt in cic pana in luna septembrie 2010. As vrea ca pana atunci sa-mi deschid o firma, impreuna cu 2 asociati, eu fiind cel de-al treilea. Firma unde sunt angajata nu ma lasa pentru ca, contravine regulamentului intern si atunci imi cere sa-mi dau demisia. Daca imi reactivez contractul de munca si imi dau demisia la 5 minute distanta, pot sa raman in concediul de ingrijire copil? Nu ma angajez la nici o alta firma, pana nu face copilul 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:44, 24 Ianuarie 2010
1. Puteti sa si demisionati 9art.79 din Codul muncii) dar trebuie sa respectati si preavizul pe care il dati angajatorului.
2. Mai bine vorbiti cu angajatorul, faceti cerere de reluare a activitatii si incetare a suspendarii CIM si, cu aceeasi data, faceti cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
O sa-mi incetez activitatea cu acordul partilor, asa cum spuneti. Pot ramane in concediul de ingrijire copil, in continuare, fara intrerupere?
Da, puteti ramane. Acordarea CCC si a indemnizatiei aferente nu este conditionata de mentinerea CIM pe perioada CCC.
Trebuie sa anunt in vreun fel autoritatile? Firma la care sunt angajata va inregistra cererea de reluare a activitatii (si suspendarea CCC) si imi va inchide cartea de munca. Trebuie sa fac un nou dosar pentru reintrarea in CCC si pentru reacordarea indemnizatiei?
N-au legatura una cu alta...Totul este sa nu fiti si angajata la noua firma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)
Cresterea si ingrijirea copilului gabi12345 gabi12345 sunt in cresterea si ingrijirea copilului pina la 2 ani mi-am dat demisia si m-am angajat la alta firma mai beneficiez de plata indemnizatiei? ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)