Sunt in cic pana in luna septembrie 2010. As vrea ca pana atunci sa-mi deschid o firma, impreuna cu 2 asociati, eu fiind cel de-al treilea. Firma unde sunt angajata nu ma lasa pentru ca, contravine regulamentului intern si atunci imi cere sa-mi dau demisia. Daca imi reactivez contractul de munca si imi dau demisia la 5 minute distanta, pot sa raman in concediul de ingrijire copil? Nu ma angajez la nici o alta firma, pana nu face copilul 2 ani.
1. Puteti sa si demisionati 9art.79 din Codul muncii) dar trebuie sa respectati si preavizul pe care il dati angajatorului.
2. Mai bine vorbiti cu angajatorul, faceti cerere de reluare a activitatii si incetare a suspendarii CIM si, cu aceeasi data, faceti cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
Trebuie sa anunt in vreun fel autoritatile? Firma la care sunt angajata va inregistra cererea de reluare a activitatii (si suspendarea CCC) si imi va inchide cartea de munca. Trebuie sa fac un nou dosar pentru reintrarea in CCC si pentru reacordarea indemnizatiei?